Avui, veurem com fer rovellons al forn, una de les formes que més m'agrada. Només els haureu de netejar bé, salar, tirar per sobre una picadeta d'all i julivert i amanir-ho tot amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Poseu el forn a 180 graus centígrads i 15-20 minutets després els tindreu a punt per gaudir.

Ingredients

1 kg de rovellons

oli d'oliva

sal

all

julivert

Preparació
1.
rovellons al forn pas1

He trobat uns exemplars macos, sans i gustosos.

2.
rovellons al forn pas2

Com sempre, ja sabeu que cal evitar netejar-los amb aigua, un drap humit i molta paciència és la recomanació més correcte.

3.
rovellons al forn pas3

Poseu un bon raig d'oli d'oliva en una safata de forn.

4.
rovellons al forn pas4

Escampeu l'oli per tota la safata.

5.
rovellons al forn pas5

Un cop nets els bolets, reviseu que no estiguin corcats. Aquest està perfecte. Trieu-los bé.

6.
rovellons al forn pas6

Aquest té habitants, a les escombraries! Tot i que a molts restaurants això no es mira tant, oi?

7.
rovellons al forn pas8

Col·loqueu-los cap per avall a la safata i saleu-los.

8.
rovellons al forn pas9

Tireu-hi all i julivert trinxat per sobre. Si no us agrada, ho podeu ometre.

9.
rovellons al forn pas10

De nou, un raig d'oli per sobre dels bolets.

10.
rovellons al forn pas11

I ara si, quan el forn tingui temperatura...

11.
rovellons al forn pas12

Els poseu a coure. El temps dependrà de la mida del rovelló o del tros. En aquest cas, amb 16-17 minuts queden gairebé torradets, com m'agraden a mi. També es poden coure a foc més viu durant menys temps.

12.
rovellons al forn pas13

Perfectes! Quina flaire!

13.
rovellons al forn pas14

Serviu-los ben calents.

14.
rovellons al forn pas15

I a gaudir que són dos dies!

15.
rovellons al forn pas16

Bon profit!