En el nostre receptari tradicional, trobarem pocs plats més bons i amb menys elaboració. A més de bo, és un plat molt identitari, molt de casa nostra... Però té una petita pega: els cucs. Jo em podria qualificar d'obsessionat dels cucs. Em fan molt de fàstic, mira. Dubto que cap dels meus convidats trobi mai cucs en un plat de bolets preparat per mi.
Dedico molta estona a revisar els bolets, un per un, trosset a trosset. Per aquest motiu, aquest és un altre plat dels que gairebé mai em demano en un restaurant, on ja sabem que no estan per a aquest mena de miraments. La resta, ja sabeu: una picadeta d'all i julivert i poca cosa més. Bé, sí, un porronet de vi.
500 g de rovellons frescos
3 o 4 grans d'all
Julivert fresc
Oli d'oliva
Sal
Variants:
- També es poden fer a la brasa.
- Es poden fer al forn.
- Podeu fer-los sense all i julivert, només oli i sal.
Com podeu comprovar, he trobat uns rovellons d'excel·lent qualitat.
De carn dura.
I esclar, aquests bolets demanen molta paciència amb la neteja. Jo faig servir paper de cuina humit...
... i a poc a poc... els netegeu bé.
Ja tenim una bona safata de bolets frescos, bons i nets. Oi que fa goig de veure?
I quina flaire que fan.
Com podeu comprovar, són uns bolets molt sanots.
Doncs vinga, poseu la planxa a escalfar i, mentrestant, piqueu l'all...
... amb una mica de julivert.
Ben menut.
Tireu un petit raig d'oli a la planxa i poseu-los una estona a foc viu.
Hi podeu tirar un bon polsim d'all i julivert picat, reservant-ne una mica en cru.
Doneu-los la volta...
... fins que agafin bon color.
Ja els tenim perfectament saltats.
Per acabar, saleu-los una mica... i tireu-hi una mica d'all i julivert en cru per sobre.
I ja els podem emplatar, ben calents.
Són irresistibles.
Acompanyeu-los d'un bon vi negre.
Bon profit!