Últimament no paro de sentir el terme salchipapa per tot arreu. La salchipapa és un plat de menjar ràpid popular consumit en diferents països d'Hispanoamèrica, com Bolívia, Xile, Argentina, Colòmbia, Equador i Perú, entre d'altres. Consisteix en un plat de salsitxes de frankfurt senceres o tallades a rodanxes, acompanyades de patates fregides i diverses salses.
El maridatge que millor encaixa amb aquest plat, sense cap mena de dubte, és la gasosa. Però també va bé un got de coca-cola.
patates fregides
salsitxes de frankfurt
salsa ketchup
salsa maionesa
salsa mostassa
oli
Variants:
- totes les que se us passin pel cap seran vàlides
- si ho mengeu al sofà amb pijama encara està més bo
- diuen que quan es feia la mili s'hi posaven altres salses
Feu-vos amb una muntanya de patates fregides congelades, de les barates.
Compreu les salsitxes més gordes i barates que trobeu. Talleu-ne un parell a trossos.
Quan l'oli sigui ben calent, fregiu les patates.
Hi estaran uns 15 minuts.
Paciència! coi! no hi fiqueu la mà, encara!... ànsies!
Jo he posat un paper absorbent a sota, però no em feu cas. No cal escórrer l'oli. De fet, procureu que hi caigui més de l'habitual.
I sal, és clar. Poseu-ne molta, la mateixa quantitat de sal que tireu davant la porta de casa quan neva.
I ara, fregim les salsitxes.
Es fan molt ràpid.
En 30 segons estaran fregides.
Tireu els trossos oliosos de salsitxa per sobre de les patates.
És important servir la Salchipapa en un plat de plàstic cutre dels xinos. Si no és així, no saben igual. Feu-me cas.
Molt bé. Ja estem o què? Doncs no. Què ens quedaria?
Passar-nos tres pobles amb els obturadors d'artèries per excel·lència: el ketchup, la maionesa...
i la mostassa.
Ara sí!
Ara ja podeu tornar al sofà d'on heu vingut i engolir-ho.
Ah! Busqueu la forquilla de plàstic més lletja que tingueu a la cuina...
El gust a plàstic ajudarà molt.
I quan noteu que ja no podeu més, feu un glop de gasosa i seguiu fins el final! No fotem, eh?... que hem dit que ho faríem bé, eh? Bon profit!