Sa i refrescant entrant. De salpicons de marisc n'hi ha tants com cuiners. Com sempre, si utilitzeu productes de qualitat el bon resultat el tindreu garantit, i sobretot en aquests tipus d'elaboracions tan bàsiques. Espero que us agradi.
1 pota de pop cuit
1 llauna musclos al natural
4 tires de surimi (cranc)
100gr. trossos de tonyina en conserva
8 llagostins cuits
1/2 ceba dolça trinxada
1/2 pebrot verd trinxat
1/3 pebrot vermell trinxat
oli d'oliva verge extra
vinagre de Mòdena
sal
Variants:
- S'hi pot posar tomàquet
- S'hi pot posar alvocat
- Es pot acompanyar de salsa rosa i enciam
- Podeu fer servir vinagre de xerès enlloc de vinagre de Mòdena
- Es pot utilitzar pebrot groc
- S'hi pot afegir bacallà esqueixat
![salpico marisc pas1 salpico marisc pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/02/56/salpico-marisc-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![salpico marisc pas2 salpico marisc pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/02/98/salpico-marisc-pas2.jpeg)
El pop ja l'he comprat cuit.
![salpico marisc pas3 salpico marisc pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/03/40/salpico-marisc-pas3.jpeg)
Els musclos en conserva, però en la seva salsa... no utilitzeu musclos en escabetx.
![salpico marisc pas4 salpico marisc pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/03/82/salpico-marisc-pas4.jpeg)
La ceba dolça, que no piqui massa.
![salpico marisc pas5 salpico marisc pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/04/36/salpico-marisc-pas5.jpeg)
La trinxem ben petita.
![salpico marisc pas6 salpico marisc pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/04/84/salpico-marisc-pas6.jpeg)
El pebrot vermell, en brunoise que diuen.
![salpico marisc pas7 salpico marisc pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/05/56/salpico-marisc-pas7.jpeg)
I el verd.
![salpico marisc pas8 salpico marisc pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/06/07/salpico-marisc-pas8.jpeg)
Ho passem tot a un bol o tàper per anar a la nevera.
![salpico marisc pas9 salpico marisc pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/06/88/salpico-marisc-pas9.jpeg)
Hi afegim els musclos.
![salpico marisc pas10 salpico marisc pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/07/69/salpico-marisc-pas10.jpeg)
Pelem els llagostins cuits...
![salpico marisc pas11 salpico marisc pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/08/11/salpico-marisc-pas11.jpeg)
... ben nets... i els hi incorporem.
![salpico marisc pas12 salpico marisc pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/08/53/salpico-marisc-pas12.jpeg)
Rentem bé les potes del pop (que no quedin restes de sorra) i les tallem a llesques.
![salpico marisc pas13 salpico marisc pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/08/95/salpico-marisc-pas13.jpeg)
Hi afegim el pop.
![salpico marisc pas14 salpico marisc pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/09/37/salpico-marisc-pas14.jpeg)
Ara, hi posarem un rajolí de vinagre...
![salpico marisc pas15 salpico marisc pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/09/79/salpico-marisc-pas15.jpeg)
... no massa, com un parell de cullerades grans.
![salpico marisc pas16 salpico marisc pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/10/21/salpico-marisc-pas16.jpeg)
I oli d'oliva verge extra... en abundància.
![salpico marisc pas18 salpico marisc pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/11/86/salpico-marisc-pas18.jpeg)
... un polsim de pebre vermell... dolç o picant...
![salpico marisc pas19 salpico marisc pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/12/64/salpico-marisc-pas19.jpeg)
... i una mica de julivert fresc picat.
![salpico marisc pas20 salpico marisc pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/13/12/salpico-marisc-pas20.jpeg)
Molt bé.
![salpico marisc pas21 salpico marisc pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/13/54/salpico-marisc-pas21.jpeg)
Ara ho remenem tot plegat.
![salpico marisc pas22 salpico marisc pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/13/96/salpico-marisc-pas22.jpeg)
Finalment, hi col·locarem el cranc o surimi a sobre....
![salpico marisc pas23 salpico marisc pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/14/38/salpico-marisc-pas23.jpeg)
... i una mica de tonyina o bonítol de bona qualitat.
![salpico marisc pas24 salpico marisc pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/15/19/salpico-marisc-pas24.jpeg)
Això ho fem per evitar que el surimi i la tonyina se'ns desfacin mentre remenem el conjunt. Ho reservem a la nevera i a l'hora de servir-lo ja el tallarem.
![salpico marisc pas25 salpico marisc pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/15/64/salpico-marisc-pas25.jpeg)
Emplatem el nostre salpicó de marisc.
![salpico marisc pas26 salpico marisc pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/16/06/salpico-marisc-pas26.jpeg)
Que hi hagi una mica de tot. El podeu servir en plat, com a entrant individual...
![salpico marisc pas27 salpico marisc pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/16/48/salpico-marisc-pas27.jpeg)
... o en plan tapa.
![salpico marisc pas28 salpico marisc pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/18/16/90/salpico-marisc-pas28.jpeg)
Bon profit!