Un bàsic més a la nostra cuina. La salsa Alfredo és una salsa per amanir pastes. A Itàlia originalment contenia simplement formatge parmesà i mantega, mentre que a la gastronomia italoamericana, a més d'aquests ingredients, s'hi sol afegir roux o crema de llet. Algunes variants inclouen julivert, all, ou, vegetals, marisc o pollastre. Va sorgir 1908 al restaurant "Alfredo alla Scrofa" de Roma, propietat d'Alfredo Di Lelio. Som-hi!
- 100 g de mantega
- 130 g de formatge ratllat (tipus parmesà)
- 250 ml llet o crema de llet
- Sal
Variants:
- S'hi poden afegir julivert, all, nou moscada, oli, ou, vegetals, marisc o pollastre.
Posa la mantega a desfer en una paella.
A mi m'agrada afegir-hi un raig d'oli d'oliva verge extra també. I si t'agrada, daura un parell d'alls trinxats ben fins.
Remena-ho.
Quan l'all hagi agafat color, afegeix-hi la llet. També s'hi pot afegir una mica d'aigua de la cocció de la pasta.
Una mica de sal i, si vols, nou moscada.
I seguidament el formatge.
No deixa de remenar amb el foc baix fins que tingui bona textura de salsa. Rectifica de sal.
I ja la tens. Bon profit!