Un bàsic més a la nostra cuina. La salsa Alfredo és una salsa per amanir pastes. A Itàlia originalment contenia simplement formatge parmesà i mantega, mentre que a la gastronomia italoamericana, a més d'aquests ingredients, s'hi sol afegir roux o crema de llet. Algunes variants inclouen julivert, all, ou, vegetals, marisc o pollastre. Va sorgir 1908 al restaurant "Alfredo alla Scrofa" de Roma, propietat d'Alfredo Di Lelio. Som-hi!

Ingredients
  • 100 g de mantega
  • 130 g de formatge ratllat (tipus parmesà)
  • 250 ml llet o crema de llet
  • Sal

Variants:

  • S'hi poden afegir julivert, all, nou moscada, oli, ou, vegetals, marisc o pollastre.
Preparació
1.

Posa la mantega a desfer en una paella.

2.

A mi m'agrada afegir-hi un raig d'oli d'oliva verge extra també. I si t'agrada, daura un parell d'alls trinxats ben fins.

3.

Remena-ho.

4.

Quan l'all hagi agafat color, afegeix-hi la llet. També s'hi pot afegir una mica d'aigua de la cocció de la pasta.

5.

Una mica de sal i, si vols, nou moscada. 

6.

I seguidament el formatge.

7.

No deixa de remenar amb el foc baix fins que tingui bona textura de salsa. Rectifica de sal.

8.

I ja la tens. Bon profit!