La salsa aurora la podeu fer servir tant per a carn com per a peix, però és ideal per a la pasta, les creps i les preparacions salades amb pasta de full. Aquesta salsa italiana és força calòrica, però molt saborosa, que entra de seguida per la vista.

Per resumir-ho, podríem dir que la salsa aurora és una beixamel de tomàquet. Us recomano la lectura prèvia de la recepta Salsa beixamel i de la recepta Salsa de tomàquet.

Ingredients

salsa beixamel (feta amb 1 litre de llet)

salsa de tomàquet (feta amb 1 quilo de tomàquets)

 

Variants:

Podeu utilitzar salsa de tomàquet ja preparada

Podeu posar una mica de pebre negre

Preparació
1.
salsa aurora pas1

Rentem bé els tomàquets.

2.
salsa aurora pas2

Ratlleu-los i...

3.
salsa aurora pas3

passeu-los per un colador. D'aquesta manera n'extraurem totes les llavors.

4.
salsa aurora pas4

Deixeu coure la salsa. Poc a poc i bona lletra. Si voleu més informació, us recomano la lectura de la recepta Salsa de tomàquet.

5.
salsa aurora pas5

I ja tenim la salsa feta. Coleu-la de nou i reserveu-la.

6.
salsa aurora pas6

Amb la salsa de tomàquet feta, comencem a fer la beixamel. Com sempre, començarem fent un roux.

7.
salsa aurora pas7

Poc a poc, i amb paciència anirem afegint llet i integrant-la amb la resta d'ingredients.

8.
salsa aurora pas8

La deixarem coure. Si voleu més informació, us recomano la lectura de la recepta Salsa beixamel.

9.
salsa aurora pas9

Un cop feta la beixamel ja hi podeu abocar la salsa de tomàquet.

10.
salsa aurora pas10

Barregeu-ho bé. És un moment força maco de veure.

11.
salsa aurora pas11

Deixeu-ho bullir un parell de minuts i ja està. Finalment, i si voleu, podeu incorporar una mica de pebre negre.

12.
salsa aurora pas12

Ja podeu fer servir aquesta salsa.

13.
salsa aurora pas13

Aquí us deixo un bon exemple que us presentaré aviat.

14.
salsa aurora pas14

Bon profit!