Aquesta salsa es fa servir per infinitat de plats com els canelons, macarrons al forn, albergínia farcida, lasanya, etc. Qui no ha fet mai una beixamel? Tu? Doncs aquí t'explico com fer-la pas a pas. Començarem amb un "roux" normal i incorporarem llet. Si hi posem brou serà una "velouté", però això ja seria un altre recepta. 

Ingredients

60 g de mantega

60 g farina

1 litre de llet

un polsim de nou moscat

sal

Preparació
1.
salsa beixamel pas1

Començarem preparant el que se'n diu un "roux", desfent la mantega...

2.
salsa beixamel pas2

... quan deixi de fer soroll...

3.
salsa beixamel pas3

... incorporem la farina...

4.
salsa beixamel pas4

... ho barregem bé amb una pala de fusta o barnilla (vigileu el tefló)...

5.
salsa beixamel pas5

... a continuació incorporem una mica de llet...

6.
salsa beixamel pas6

... que lligarem bé. No tireu massa llet de cop o us quedaran grumolls i, si és calenta millor encara.

7.
salsa beixamel pas7

A poc a poc, i paciència... aneu repetint el mateix procés...

8.
salsa beixamel pas8

... i lligant-ho tot...

9.
salsa beixamel pas9

... veureu com de tant en tant queda tan lligat que es desenganxa de la paella i tot. 

10.
salsa beixamel pas10

Més llet... i més remenar...

11.
salsa beixamel pas11

... fins que arriba un punt en què ja podeu incorporar la totalitat de la llet.

12.
salsa beixamel pas12

Ho salem una mica...

13.
salsa beixamel pas13

... i posem nou moscat...

14.
salsa beixamel pas14

... no us passeu que és molt aromàtica...

15.
salsa beixamel pas15

Ara deixeu-la coure uns 20 minuts, però l'heu d'anar remenant de tant en tant per evitar que s'enganxi i es cremi. No s'ha de remenar constantment, però necessita atenció. Tasteu-la de sal.

16.
salsa beixamel pas16

Finalment, ja la podem utilitzar per cobrir uns Macarrons amb beixamel, per exemple.

17.
salsa beixamel pas17

Què bons, eh?... no cal dir la quantitat de plats que es fan amb aquesta salsa tan popular...

18.
salsa beixamel pas18

... com una lasanya de carn...

19.
salsa beixamel pas19

... o una Albergínia farcida...

20.
salsa beixamel pas20

... o uns Canelons de Nadal...

21.
salsa beixamel pas21

També hi podeu barrejar una mica de tomàquet i fer una "Beixamel de tomàquet"... com per aquests Canelons de bolets... Bon Profit!