Si us agraden les salses exòtiques amb un contundent sabor a espècies, aquí en teniu una de ben significativa. El curri i pebre us transportaràn a milers de kilomètres de casa... i podreu gaudir de l'essència asiàtica més autèntica.
A mi, especialment, m'agrada molt barrejar plats mediterranis amb cuina asiàtica... obtenint una divertida fusió pel paladar. Aquesta salsa la podeu aplicar a tota mena de productes (carn, peix, verdura, pasta, etc...). Una salsa de la que estic força orgullós ja que era exactament el gust que buscava trobar. A més a més, no costa gens de fer i la podeu conservar bé a la nevera.
1 ceba picada
2 dents d'all
1 cullerada de pebre negre en gra
1 cullerada de canyella en pols
1 cullerada de coriandre en gra
2 cullerades de pebre vermell dolç
4 cullerades de curri
1 got de llet
sal
![salsa curri pebre pas1 salsa curri pebre pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/06/52/salsa-curri-pebre-pas1.jpeg)
Piquem una ceba. No importa massa el tamany ja que més tard ho triturarem tot.
![salsa curri pebre pas3 salsa curri pebre pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/07/06/salsa-curri-pebre-pas3.jpeg)
A continuació, daurem una mica l'all tallat a làmines.
![salsa curri pebre pas4 salsa curri pebre pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/07/33/salsa-curri-pebre-pas4.jpeg)
Seguidament incoporarem els grans de pebre negre...
![salsa curri pebre pas5 salsa curri pebre pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/07/99/salsa-curri-pebre-pas5.jpeg)
Ho remenem durant un minutet amb la intenció d'extreure'n tot l'aroma.
![salsa curri pebre pas6 salsa curri pebre pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/08/26/salsa-curri-pebre-pas6.jpeg)
Ara hi afegim el curri... sense por.
![salsa curri pebre pas7 salsa curri pebre pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/08/53/salsa-curri-pebre-pas7.jpeg)
Si us agrada molt podeu abusar una mica, si no amb 4 cullerades serà suficientment contundent.
![salsa curri pebre pas8 salsa curri pebre pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/08/80/salsa-curri-pebre-pas8.jpeg)
Afegirem el coriandre en gra també...
![salsa curri pebre pas9 salsa curri pebre pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/09/07/salsa-curri-pebre-pas9.jpeg)
... i la canyella en pols...
![salsa curri pebre pas10 salsa curri pebre pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/09/34/salsa-curri-pebre-pas10.jpeg)
... una cullerada.
![salsa curri pebre pas11 salsa curri pebre pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/09/61/salsa-curri-pebre-pas11.jpeg)
Ho remenem uns minutet més... i veureu com de seguida comencen a fluir els aromes de les espècies.
![salsa curri pebre pas12 salsa curri pebre pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/09/88/salsa-curri-pebre-pas12.jpeg)
Un cop sigui tot una mica torradet, incorporem un got de llet.
![salsa curri pebre pas13 salsa curri pebre pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/10/15/salsa-curri-pebre-pas13.jpeg)
Una cullerada de pebre vermell...
![salsa curri pebre pas14 salsa curri pebre pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/10/42/salsa-curri-pebre-pas14.jpeg)
... ho remenem una miqueta i deixem que arrenqui el bull.
![salsa curri pebre pas15 salsa curri pebre pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/11/11/salsa-curri-pebre-pas15.jpeg)
Poseu-lo en un recipient per a triturar al turmix...
![salsa curri pebre pas16 salsa curri pebre pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/11/38/salsa-curri-pebre-pas16.jpeg)
I tritureu-ho ben triturat, que quedi ben fi.
![salsa curri pebre pas17 salsa curri pebre pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/11/65/salsa-curri-pebre-pas17.jpeg)
Ja tenim la nostra salseta apunt per a condimentar els nostre plats....
![salsa curri pebre pas18 salsa curri pebre pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/11/92/salsa-curri-pebre-pas18.jpeg)
... com aquest rap... Bon Profit!