Si us agraden les salses exòtiques amb un contundent sabor a espècies, aquí en teniu una de ben significativa. El curri i pebre us transportaràn a milers de kilomètres de casa... i podreu gaudir de l'essència asiàtica més autèntica.
A mi, especialment, m'agrada molt barrejar plats mediterranis amb cuina asiàtica... obtenint una divertida fusió pel paladar. Aquesta salsa la podeu aplicar a tota mena de productes (carn, peix, verdura, pasta, etc...). Una salsa de la que estic força orgullós ja que era exactament el gust que buscava trobar. A més a més, no costa gens de fer i la podeu conservar bé a la nevera.
1 ceba picada
2 dents d'all
1 cullerada de pebre negre en gra
1 cullerada de canyella en pols
1 cullerada de coriandre en gra
2 cullerades de pebre vermell dolç
4 cullerades de curri
1 got de llet
sal
Piquem una ceba. No importa massa el tamany ja que més tard ho triturarem tot.
A continuació, daurem una mica l'all tallat a làmines.
Seguidament incoporarem els grans de pebre negre...
Ho remenem durant un minutet amb la intenció d'extreure'n tot l'aroma.
Ara hi afegim el curri... sense por.
Si us agrada molt podeu abusar una mica, si no amb 4 cullerades serà suficientment contundent.
Afegirem el coriandre en gra també...
... i la canyella en pols...
... una cullerada.
Ho remenem uns minutet més... i veureu com de seguida comencen a fluir els aromes de les espècies.
Un cop sigui tot una mica torradet, incorporem un got de llet.
Una cullerada de pebre vermell...
... ho remenem una miqueta i deixem que arrenqui el bull.
Poseu-lo en un recipient per a triturar al turmix...
I tritureu-ho ben triturat, que quedi ben fi.
Ja tenim la nostra salseta apunt per a condimentar els nostre plats....
... com aquest rap... Bon Profit!