Una recepta bàsica i imprescindible que cal conèixer si us agrada la cuina. Si teniu el brou fet, només us caldrà fer un roux (el que tradicionalment heu fet sempre amb la beixamel) i anar incorporant el brou de mica en mica.

Som-hi!

Ingredients

800 ml brou de carn fosc

50 g de mantega

50 g de farina (o dues cullerades grans)

sal

 

Variants:

A la introducció us indico un llistat de salses que podeu fer a partir d'aquesta

La podeu reduïr més o menys temps en funció de com de quallada la voleu (més líquida o més densa)

Preparació
1.

Primer heu de fer el brou fosc de carn. Haureu de torrar prèviament els ossos i la verdura al forn.

2.
3.

Escalfeu una paella i poseu-hi la mantega.

4.

Un cop desfeta i quan deixi de fer soroll...

5.

Integreu-la bé amb la mantega, com feu també amb una beixamel. D'això se'n diu fer un roux, que el podeu fer més claret o més fosc en funció de la cocció de la farina.

6.

Deixeu que es faci la farina, uns 3 o 4 minuts, tot remenant amb tranquil·litat. Notareu que comença a enfosquir una mica.

7.

En aquest punt ja podeu començar a incorporar una mica de brou a la barreja.

8.

Ho remeneu, i notareu que es fa tot un grumoll, és normal.

9.

Un cop integrat, afegiu-hi un bon raig de brou més i repetiu l'operació.

10.

A poc a poc us anirà lligant. És un procés que garantirà que no ens quedin grumolls al final i tampoc es triga tant.

11.

Finalment, ja hi podreu abocar la resta del brou sense por.

12.

Saleu-ho una mica, però compte si el brou ja és salat.

13.

Aneu remenant a foc mig-baix, amb tranquil·litat, a poc a poc, sense cansar-vos. Heu d'evitar que s'enganxi.

14.

Llavors començarà a bullir. Aquí comença la reducció pròpiament dita.

15.

Heu de tenir la salsa reduint durant uns 15-20 minuts, segons si voleu més o menys líquida. Podeu anar fent proves amb una cullera i veureu com a més cocció més s'enfosqueix i més cos i brillantor agafa.

16.

Quan considereu que té un gran aspecte i color i ja no cal rectificar de sal, ja la tindreu per servir.

17.

Com podeu veure aquest és el resultat final.

18.

He fet un tros de porc cuit a la planxa.

19.

Que he acompanyat d'una trumfada senzillota.

20.

I com no, ho he napat amb la salsa espanyola.

21.

Un excel·lent plat on la màxima elaboració la dediquem a la salsa.

22.

Podeu servir-la en una salsera i deixar que cadascú es posi la quantitat desitjada. Bon profit!