Aquesta salseta, tan fàcil de fer, us enamorarà! Versàtil com ella sola, doncs la podeu servir amb carn, peix, verdura, etc... i es que lliga bé amb tot. Una salsa fina, amb classe.
A més, si us agrada, li podeu donar un toc picant.
Som-hi!
50 g festucs pelats
3 grans d'all
pebre negre
100 ml brou o aigua
100 ml nata per cuinar
un tros de mantega
oli d'oliva
sal
Variants:
- Si voleu la salsa per acompanyar plats de carn, heu d'utilitzar brou d'au. Si es per a plats de peix, brou de peix.
- Podeu fer servir llet evaporada enlloc de la nata
- S'hi poden fregir amb els alls uns bitxos picants i donar-li a la salsa un toc més interessant

Prepareu els festucs.

Trinxeu-les una mica amb el ganivet, així es fregiran millor.

En una paella o cassó, poseu un bon raig d'oli d'oliva i daureu els alls pelats i laminats.

Si us agrada, hi podeu fregir uns pebrots picants per aromatitzar i condicionar l'oli.

Quan l'all sigui daurat, afegiu-hi els festucs.

També una cullerada petita de pebre negre. Li doneu unes voltes a tot durant un parell de minuts.

Llavors, afegiu-hi el brou calent i deixeu-ho bullir una mica.

Retireu els bitxos picants i conserveu-los per decorar el plat, si voleu.

Notareu que agafa un bonic color però continua líquida la salsa, és normal.

Passeu-ho tot a un pot per triturar.

Amb la batedora deixeu la salsa ben fina.

Però continuarà encara força líquida.

Afegiu-hi un tros de mantega, una mica de sal i a foc baix, deixeu-la reduir una mica més.

Finalment, afegiu-hi la nata líquida i ho deixeu una estona més fins que tingui bona textura de salsa.

Tasteu-la i rectifiqueu de sal si cal.

I ja la teniu a punt per servir. La podeu congelar si voleu. Bon profit!