Aquesta salseta, tan fàcil de fer, us enamorarà! Versàtil com ella sola, doncs la podeu servir amb carn, peix, verdura, etc... i es que lliga bé amb tot. Una salsa fina, amb classe.
A més, si us agrada, li podeu donar un toc picant.
Som-hi!
50 g festucs pelats
3 grans d'all
pebre negre
100 ml brou o aigua
100 ml nata per cuinar
un tros de mantega
oli d'oliva
sal
Variants:
- Si voleu la salsa per acompanyar plats de carn, heu d'utilitzar brou d'au. Si es per a plats de peix, brou de peix.
- Podeu fer servir llet evaporada enlloc de la nata
- S'hi poden fregir amb els alls uns bitxos picants i donar-li a la salsa un toc més interessant
Prepareu els festucs.
Trinxeu-les una mica amb el ganivet, així es fregiran millor.
En una paella o cassó, poseu un bon raig d'oli d'oliva i daureu els alls pelats i laminats.
Si us agrada, hi podeu fregir uns pebrots picants per aromatitzar i condicionar l'oli.
Quan l'all sigui daurat, afegiu-hi els festucs.
També una cullerada petita de pebre negre. Li doneu unes voltes a tot durant un parell de minuts.
Llavors, afegiu-hi el brou calent i deixeu-ho bullir una mica.
Retireu els bitxos picants i conserveu-los per decorar el plat, si voleu.
Notareu que agafa un bonic color però continua líquida la salsa, és normal.
Passeu-ho tot a un pot per triturar.
Amb la batedora deixeu la salsa ben fina.
Però continuarà encara força líquida.
Afegiu-hi un tros de mantega, una mica de sal i a foc baix, deixeu-la reduir una mica més.
Finalment, afegiu-hi la nata líquida i ho deixeu una estona més fins que tingui bona textura de salsa.
Tasteu-la i rectifiqueu de sal si cal.
I ja la teniu a punt per servir. La podeu congelar si voleu. Bon profit!