Aquesta salseta, tan fàcil de fer, us enamorarà! Versàtil com ella sola, doncs la podeu servir amb carn, peix, verdura, etc... i es que lliga bé amb tot. Una salsa fina, amb classe.

A més, si us agrada, li podeu donar un toc picant.

Som-hi!

Ingredients

50 g festucs pelats

3 grans d'all

pebre negre

100 ml brou o aigua

100 ml nata per cuinar

un tros de mantega

oli d'oliva

sal

Variants:

- Si voleu la salsa per acompanyar plats de carn, heu d'utilitzar brou d'au. Si es per a plats de peix, brou de peix.

- Podeu fer servir llet evaporada enlloc de la nata

- S'hi poden fregir amb els alls uns bitxos picants i donar-li a la salsa un toc més interessant

Preparació
1.

Prepareu els festucs.

2.

Trinxeu-les una mica amb el ganivet, així es fregiran millor.

3.

En una paella o cassó, poseu un bon raig d'oli d'oliva i daureu els alls pelats i laminats.

4.

Si us agrada, hi podeu fregir uns pebrots picants per aromatitzar i condicionar l'oli.

5.

Quan l'all sigui daurat, afegiu-hi els festucs.

6.

També una cullerada petita de pebre negre. Li doneu unes voltes a tot durant un parell de minuts. 

7.

Llavors, afegiu-hi el brou calent i deixeu-ho bullir una mica. 

8.

Retireu els bitxos picants i conserveu-los per decorar el plat, si voleu.

9.

Notareu que agafa un bonic color però continua líquida la salsa, és normal.

10.

Passeu-ho tot a un pot per triturar.

11.

Amb la batedora deixeu la salsa ben fina.

12.

Però continuarà encara força líquida.

13.

Afegiu-hi un tros de mantega, una mica de sal i a foc baix, deixeu-la reduir una mica més. 

14.

Finalment, afegiu-hi la nata líquida i ho deixeu una estona més fins que tingui bona textura de salsa. 

15.

Tasteu-la i rectifiqueu de sal si cal. 

16.

I ja la teniu a punt per servir. La podeu congelar si voleu. Bon profit!