Aquesta salsa d'avui és molt adient per acompanyar carns, sobretot, com un filet, un entrecot, unes llonzes de porc, una botifarra, etc. però no descarteu pas emprar-la en peix de gust contundent com poden ser el rap, el turbot, la tonyina o l'emperador. Avui he volgut utilitzar el terme "moixernó", però tots sabeu que aquesta mena de bolets, i segons la zona, es confonen amb les carreretes o cama-secs, podeu utilitzar qualsevol dels dos.

El fet de fer servir llet evaporada en lloc de nata líquida o crema de llet ha estat per raons calòriques, ja que amb la llet evaporada podem obtenir el mateix sabor i textura però sense tant de greix. En definitiva, una salsa molt interessant i versàtil que no costa pas gaire de fer. Espero que us agradi.

Ingredients

15 g de moixernó deshidratat

2 o 3 alls tendres

un grapat de pebre negre  

500 ml llet evaporada

1 cullerada de farina  

sal  

Variants:  

- Podeu substituir l'all tendre per un sofregit d'all i ceba  

- Es poden fer servir altres bolets secs com els ceps, la trompeta de la mort o la barreja de bolets.

Preparació
1.
salsa moixernons pebre pas1

Preparem els ingredients de la nostra salsa.

2.
salsa moixernons pebre pas2

Haurem de submergir els bolets en aigua durant almenys 45 minuts.

3.
salsa moixernons pebre pas3

Si no teniu boles de pebre negre, podeu fer servir pebre negre molt.

4.
salsa moixernons pebre pas4

Però no us passeu, per les quantitats proposades a la recepta amb aquesta quantitat de pebre ja en tindreu suficient. Tot dependrà de quina intensitat de picant volem per a la nostra salsa. Recordeu que estem fent una salsa per a carns i, per tant, ha de ser una mica forta.

5.
salsa moixernons pebre pas5

Trinxem els alls tendres.

6.
salsa moixernons pebre pas7

No importa massa com la trinxem, ja que acabarem triturant la salsa.

7.
salsa moixernons pebre pas8

Primer de tot posarem les boles de pebre a torrar una estona en una paella sense oli. Compte!, que jo n'he fet el doble de la recepta i per això hi ha més pebre.

8.
salsa moixernons pebre pas9

Després de torrar el pebre durant uns 5 minuts, incorporarem l'all tendre.

9.
salsa moixernons pebre pas10

Deixarem que agafi coloret.

10.
salsa moixernons pebre pas11

Seguidament, hi abocarem els bolets amb l'aigua i tot.

11.
salsa moixernons pebre pas12

Ho deixarem coure a foc lent fins que redueixi pràcticament tota l'aigua.

12.
salsa moixernons pebre pas13

A continuació hi afegirem la llet evaporada, que avui dia la trobareu en qualsevol supermercat.

13.
salsa moixernons pebre pas14

La diferència amb la nata o crema de llet és que és més lleugera i, per tant, no tan calòrica.

14.
salsa moixernons pebre pas15

Ho salem una mica i hi posem la farina.

15.
salsa moixernons pebre pas16

Ho deixarem coure a foc baix durant uns 10 minuts, que redueixi una mica la llet. Vigileu que us pot vessar. Remeneu de tant en tant per evitar que se us cremi del cul.

16.
salsa moixernons pebre pas17

A continuació, passarem el contingut de la paella a un pot per triturar.

17.
salsa moixernons pebre pas18

I amb la batedora elèctrica ho deixarem ben fi.

18.
salsa moixernons pebre pas19

Ja per últim, ho farem bullir una mica en un bol i rectificarem de sal. Remeneu constantment per evitar que s'enganxi del cul.

19.
salsa moixernons pebre pas20

I ja podeu passar la salsa a una salsera.

20.
salsa moixernons pebre pas21

I ja tenim preparada. La podeu fer una estona abans de dinar o, fins i tot, el dia anterior. Només us caldrà escalfar-la i servir-la, com en aquest cas, amb un bon entrecot. Bon profit!