Coneixeu el pa de fetge? És un embotit elaborat amb fetge de porc i cansalada viada. Segons la Gastroteca, és un aliment molt energètic, ric en greix i colesterol, però alhora ric en proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. Pel fet de contenir el fetge del porc, es converteix també en una excel·lent font de vitamines A i D. També té un contingut important de ferro. Dins sempre d'una alimentació variada i equilibrada, el seu consum ocasional és totalment aconsellat.
50 g de pa de fetge
200 ml de llet evaporada
Pebre negre
Sal
Variants:
Podeu sofregir una mica de ceba o porro i incorporar-ho a la salsa.
Preparem els pocs ingredients d'aquesta recepta.
Com us comentava, el pa de fetge té aspecte de paté...
... però conserva la fermesa d'un embotit.
De fet, l'hem de pelar, també.
Tallarem unes rodanxes...
... que farem a daus.
Col·loquem els daus de pa de fetge dins un bol amb un raig d'oli i els daurem una mica.
No es desfaran i agafaran un bonic color daurat.
En aquest punt hi afegirem la llet evaporada.
Fins a cobrir-los.
Una mica de pebre negre i deixem coure la llet.
Un cop arrenqui el bull esperem uns segons...
... passem tot el contingut a un pot per triturar-ho.
Ha de quedar ben fi.
Tornem aquesta salsa al mateix bol i deixem que redueixi més.
Ha de bullir una estona, fins a aconseguir una textura cremosa. Però remeneu-ho bé, que s'enganxa amb facilitat al cul de la cassola.
Ho rectificarem de sal i ja tindrem la salsa feta.
Quan es refredi agafarà una mica de pell, però no passa res. La remeneu i llestos.
I ja tenim acabada la salsa de pa de fetge.
Com a exemple us mostraré uns calamars a la planxa amb salsa de pa de fetge.
Bon profit!