Si ho consulteu per internet, hi ha diverses maneres de fer aquesta salsa, totes elles vàlides. Jo us proposo una de les receptes més bàsiques i que garanteix sempre un bon resultat. Com veureu, utilitzaré una barreja de brou de pollastre (que ja tenia fet i congelat) i llet evaporada per donar cremositat a la salsa. Podeu fer servir nata líquida o llet i lligar-ho amb un roux, però la llet evaporada és ideal per garantir untuositat sense passar-nos amb les calories.

El pebre ha de ser en gra. Podeu posar més o menys, això va a gustos, i a mi m'agrada barrejar de la verda amb la negra. Amb les quantitats recomanades podreu acompanyar quatre o sis plats de carn, per exemple. Espero que us agradi.

Ingredients

Un grapat de pebre verd en gra  

un grapat de pebre negre en gra  

200 ml brou de pollastre

200 ml de llet evaporada  

un raig de conyac  

oli d'oliva

pebre negre  

sal    

Variants:

- S'hi pot afegir un raig de salsa Viandox al brou

- Es pot fer amb brou de carn (torrant els ossos) o verdura

- Podeu fer-la més cremosa afegint-hi un roux

Preparació
1.

El pebre, jo el poso a ull. Us deixo aquesta mostra gràfica.

2.

El que farem, abans de començar, és escalfar el brou.

3.

Paral·lelament, hi posarem un raig d'oli d'oliva en un cassó.

4.

Hi tirarem els grans de pebre.

5.

Ho deixarem torrar uns instants. Un parell de minuts, vaja, sempre remenant, que no es cremi.

6.

A continuació, haureu de ruixar-ho amb un raig de conyac, però compte! La reacció és forta! Tingueu una tapa a mà per si s'encén (flamejar) i tireu-lo molt a poc a poc o us pot esquitxar.

7.

Un cop incorporat el conyac, la reacció baixarà durant uns instants.

8.

L'alcohol s'haurà evaporat.

9.

En aquest punt, hi afegirem el brou, a poc a poc també.

10.

Molt bé.

11.

I, seguidament, aboqueu-hi la llet.

 

12.

Salpebreu el conjunt.

13.

Ara, a foc més aviat baix, deixeu que redueixi durant uns minuts. Remeneu de tant en tant.

14.

Vigileu no s'enganxi de la part de baix. Aquí haureu de trobar la textura que més us agradi. Si us agrada més espessa podeu incorporar un roux o, senzillament, un polsim de farina una mica torrada. Tasteu-lo per rectificar i reserveu-la.

15.

Us farà pell, segurament, abans de servir-la. És normal, Remeneu-la bé abans de dur a taula.

16.

Si convé, la podeu servir en una salsera.

17.

Que sempre queda maco.

18.

Ummm...

19.

Ja només ens queda napar un bon filet o turnedó de vedella.

20.

Bon profit!