Avui veurem com elaborar una salsa amb pebrots de Piquillo de Lodosa. És una salsa força interessant i versàtil. Depenent de la quantitat de llet que hi posem, la salsa tindrà un gust més fort o més suau i, per tant, la intensitat de gust la podem adaptar al nostre gust.
Es pot consumir freda, tèbia o calenta, i funciona bé amb peix, carn, verdura, bolets, etc.
1 cullerada de picada d'all i julivert
200 g de pebrots del piquillo escalivats
1 ceba
50 g d'alls tendres
200 g de llet evaporada
pebre negre
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu obviar la picada d'all i julivert
Podeu afegir una mica de tabasc i donar-li un punt picant
Es pot consumir freda, tèbia o calenta
![salsa pebrots del piquillo pas1 salsa pebrots del piquillo pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/13/09/salsa-pebrots-del-piquillo-pas1.jpeg)
Preparem els ingredients.
![salsa pebrots del piquillo pas2 salsa pebrots del piquillo pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/13/36/salsa-pebrots-del-piquillo-pas2.jpeg)
Els pebrots del piquillo els podeu comprar escalivats i en conserva.
![salsa pebrots del piquillo pas3 salsa pebrots del piquillo pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/13/63/salsa-pebrots-del-piquillo-pas3.jpeg)
El primer que farem serà posar a sofregir la ceba ben trinxada.
![salsa pebrots del piquillo pas4 salsa pebrots del piquillo pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/13/90/salsa-pebrots-del-piquillo-pas4.jpeg)
Quan agafi color...
![salsa pebrots del piquillo pas5 salsa pebrots del piquillo pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/14/17/salsa-pebrots-del-piquillo-pas5.jpeg)
... trinxarem uns mica d'all tendre i l'incorporarem a la paella.
![salsa pebrots del piquillo pas6 salsa pebrots del piquillo pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/14/44/salsa-pebrots-del-piquillo-pas6.jpeg)
Ho remenem tot plegat i deixem que es faci una estona més.
![salsa pebrots del piquillo pas7 salsa pebrots del piquillo pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/14/71/salsa-pebrots-del-piquillo-pas7.jpeg)
Prèviament he preparat una picada amb oli, sal, all i julivert fresc.
![salsa pebrots del piquillo pas8 salsa pebrots del piquillo pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/14/98/salsa-pebrots-del-piquillo-pas8.jpeg)
Hi posarem una cullerada. Si no en teniu, no cal que n'hi poseu.
![salsa pebrots del piquillo pas9 salsa pebrots del piquillo pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/15/25/salsa-pebrots-del-piquillo-pas9.jpeg)
A continuació ja podem incorporar els pebrots.
![salsa pebrots del piquillo pas10 salsa pebrots del piquillo pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/15/52/salsa-pebrots-del-piquillo-pas10.jpeg)
Podeu trinxar els pebrots si voleu, al cap i a la fi, ho acabarem triturant tot. Ho deixarem fer cinc minuts més.
![salsa pebrots del piquillo pas11 salsa pebrots del piquillo pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/15/79/salsa-pebrots-del-piquillo-pas11.jpeg)
Seguidament, ja hi podrem incorporar la llet evaporada. Podeu fer servir nata líquida també, fins i tot, llet.
![salsa pebrots del piquillo pas12 salsa pebrots del piquillo pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/16/06/salsa-pebrots-del-piquillo-pas12.jpeg)
Una mica de sal...
![salsa pebrots del piquillo pas13 salsa pebrots del piquillo pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/16/33/salsa-pebrots-del-piquillo-pas13.jpeg)
... i esperarem uns minutets a que lligui la salsa.
![salsa pebrots del piquillo pas14 salsa pebrots del piquillo pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/16/60/salsa-pebrots-del-piquillo-pas14.jpeg)
Passarem el contingut de la paella a un pot...
![salsa pebrots del piquillo pas15 salsa pebrots del piquillo pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/16/87/salsa-pebrots-del-piquillo-pas15.jpeg)
... i ho triturarem amb una batedora elèctrica.
![salsa pebrots del piquillo pas16 salsa pebrots del piquillo pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/17/14/salsa-pebrots-del-piquillo-pas16.jpeg)
Us ha de quedar una salsa ben fina. Si convé, rectifiqueu de sal. Si la trobeu massa forta podeu rebaixar-la amb una mica més de llet evaporada o llet normal.
![salsa pebrots del piquillo pas17 salsa pebrots del piquillo pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/17/41/salsa-pebrots-del-piquillo-pas17.jpeg)
I ja la tenim acabada.
![salsa pebrots del piquillo pas18 salsa pebrots del piquillo pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/10/17/68/salsa-pebrots-del-piquillo-pas18.jpeg)
Podeu veure exemples d'ús d'aquesta salsa en receptes com el Rap amb salsa de pebrot del piquillo o Els llagostins amb gavardina. Bon profit!