Avui veurem com elaborar una salsa amb pebrots de Piquillo de Lodosa. És una salsa força interessant i versàtil. Depenent de la quantitat de llet que hi posem, la salsa tindrà un gust més fort o més suau i, per tant, la intensitat de gust la podem adaptar al nostre gust.
Es pot consumir freda, tèbia o calenta, i funciona bé amb peix, carn, verdura, bolets, etc.
1 cullerada de picada d'all i julivert
200 g de pebrots del piquillo escalivats
1 ceba
50 g d'alls tendres
200 g de llet evaporada
pebre negre
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu obviar la picada d'all i julivert
Podeu afegir una mica de tabasc i donar-li un punt picant
Es pot consumir freda, tèbia o calenta
Preparem els ingredients.
Els pebrots del piquillo els podeu comprar escalivats i en conserva.
El primer que farem serà posar a sofregir la ceba ben trinxada.
Quan agafi color...
... trinxarem uns mica d'all tendre i l'incorporarem a la paella.
Ho remenem tot plegat i deixem que es faci una estona més.
Prèviament he preparat una picada amb oli, sal, all i julivert fresc.
Hi posarem una cullerada. Si no en teniu, no cal que n'hi poseu.
A continuació ja podem incorporar els pebrots.
Podeu trinxar els pebrots si voleu, al cap i a la fi, ho acabarem triturant tot. Ho deixarem fer cinc minuts més.
Seguidament, ja hi podrem incorporar la llet evaporada. Podeu fer servir nata líquida també, fins i tot, llet.
Una mica de sal...
... i esperarem uns minutets a que lligui la salsa.
Passarem el contingut de la paella a un pot...
... i ho triturarem amb una batedora elèctrica.
Us ha de quedar una salsa ben fina. Si convé, rectifiqueu de sal. Si la trobeu massa forta podeu rebaixar-la amb una mica més de llet evaporada o llet normal.
I ja la tenim acabada.
Podeu veure exemples d'ús d'aquesta salsa en receptes com el Rap amb salsa de pebrot del piquillo o Els llagostins amb gavardina. Bon profit!