Avui veurem com elaborar una salsa amb pebrots de Piquillo de Lodosa. És una salsa força interessant i versàtil. Depenent de la quantitat de llet que hi posem, la salsa tindrà un gust més fort o més suau i, per tant, la intensitat de gust la podem adaptar al nostre gust.

Es pot consumir freda, tèbia o calenta, i funciona bé amb peix, carn, verdura, bolets, etc.

Ingredients

1 cullerada de picada d'all i julivert

200 g de pebrots del piquillo escalivats

1 ceba

50 g d'alls tendres

200 g de llet evaporada

pebre negre

oli d'oliva

sal

 

Variants:

Podeu obviar la picada d'all i julivert

Podeu afegir una mica de tabasc i donar-li un punt picant

Es pot consumir freda, tèbia o calenta

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

Els pebrots del piquillo els podeu comprar escalivats i en conserva.

3.

El primer que farem serà posar a sofregir la ceba ben trinxada.

4.

Quan agafi color...

5.

... trinxarem uns mica d'all tendre i l'incorporarem a la paella.

6.

Ho remenem tot plegat i deixem que es faci una estona més.

7.

Prèviament he preparat una picada amb oli, sal, all i julivert fresc.

8.

Hi posarem una cullerada. Si no en teniu, no cal que n'hi poseu.

9.

A continuació ja podem incorporar els pebrots.

10.

Podeu trinxar els pebrots si voleu, al cap i a la fi, ho acabarem triturant tot. Ho deixarem fer cinc minuts més.

11.

Seguidament, ja hi podrem incorporar la llet evaporada. Podeu fer servir nata líquida també, fins i tot, llet.

12.

Una mica de sal...

13.

... i esperarem uns minutets a que lligui la salsa.

14.

Passarem el contingut de la paella a un pot...

15.

... i ho triturarem amb una batedora elèctrica.

16.

Us ha de quedar una salsa ben fina. Si convé, rectifiqueu de sal. Si la trobeu massa forta podeu rebaixar-la amb una mica més de llet evaporada o llet normal.

17.

I ja la tenim acabada.

18.

Podeu veure exemples d'ús d'aquesta salsa en receptes com el Rap amb salsa de pebrot del piquillo o Els llagostins amb gavardina. Bon profit!