Veurem com fer la clàssica salsa rosa o salsa còctel, que s'utilitza tot sovint per amanir entrants com el Còctel de gambes o llagostins, però que també es pot utilitzar per amanir tota mena d'amanides, pasta, plats de peix, marisc, tapes, etc. Es recomana consumir aquesta salsa en fred. Que vagi de gust!

Ingredients

6 cullerades de maionesa

3 cullerades de quètxup o salsa de tomàquet

4 cullerades de suc de taronja  

un raig de whisky

una mica de pebre negre

Variants:

 S'hi pot afegir salsa Worcestershire

 Podeu utilitzar brandi enlloc de whisky

 Podeu afegir-hi tabasc o qualsevol altra salsa picant 

Preparació
1.
salsa rosa pas1

Posarem en un bol 6 cullerades grans de maionesa.

2.
salsa rosa pas2

Podeu fer servir concentrat de tomàquet o quètxup directament.

3.
salsa rosa pas3

Hi posarem tres cullerades.

4.
salsa rosa pas4

Ara, una mica d'alcohol...

5.
salsa rosa pas5

un raig de whisky... no us passeu. Podeu fer-ho amb brandi, també.

6.
salsa rosa pas6

Una mica de pebre negre o cinc pebres...

7.
salsa rosa pas7

i, si voleu, a mi m'agrada donar-li un lleuger toc picant...

8.
salsa rosa pas8

una mica només.

9.
salsa rosa pas9

Per acabar, hi posarem 4 cullerades de suc de taronja acabat d'esprémer.

10.
salsa rosa pas10

Tasteu la salsa. Busqueu la textura i el gust que més us agradi.

11.
salsa rosa pas11

I ja la podeu utilitzar. Bon profit!