Veurem com fer la clàssica salsa rosa o salsa còctel, que s'utilitza tot sovint per amanir entrants com el Còctel de gambes o llagostins, però que també es pot utilitzar per amanir tota mena d'amanides, pasta, plats de peix, marisc, tapes, etc. Es recomana consumir aquesta salsa en fred. Que vagi de gust!

Ingredients

6 cullerades de maionesa

3 cullerades de quètxup o salsa de tomàquet

4 cullerades de suc de taronja  

un raig de whisky

una mica de pebre negre

Variants:

 S'hi pot afegir salsa Worcestershire

 Podeu utilitzar brandi enlloc de whisky

 Podeu afegir-hi tabasc o qualsevol altra salsa picant 

Preparació
1.

Posarem en un bol 6 cullerades grans de maionesa.

2.

Podeu fer servir concentrat de tomàquet o quètxup directament.

3.

Hi posarem tres cullerades.

4.

Ara, una mica d'alcohol...

5.

un raig de whisky... no us passeu. Podeu fer-ho amb brandi, també.

6.

Una mica de pebre negre o cinc pebres...

7.

i, si voleu, a mi m'agrada donar-li un lleuger toc picant...

8.

una mica només.

9.

Per acabar, hi posarem 4 cullerades de suc de taronja acabat d'esprémer.

10.

Tasteu la salsa. Busqueu la textura i el gust que més us agradi.

11.

I ja la podeu utilitzar. Bon profit!