Veurem com fer la clàssica salsa rosa o salsa còctel, que s'utilitza tot sovint per amanir entrants com el Còctel de gambes o llagostins, però que també es pot utilitzar per amanir tota mena d'amanides, pasta, plats de peix, marisc, tapes, etc. Es recomana consumir aquesta salsa en fred. Que vagi de gust!
6 cullerades de maionesa
3 cullerades de quètxup o salsa de tomàquet
4 cullerades de suc de taronja
un raig de whisky
una mica de pebre negre
Variants:
S'hi pot afegir salsa Worcestershire
Podeu utilitzar brandi enlloc de whisky
Podeu afegir-hi tabasc o qualsevol altra salsa picant
Posarem en un bol 6 cullerades grans de maionesa.
Podeu fer servir concentrat de tomàquet o quètxup directament.
Hi posarem tres cullerades.
Ara, una mica d'alcohol...
un raig de whisky... no us passeu. Podeu fer-ho amb brandi, també.
Una mica de pebre negre o cinc pebres...
i, si voleu, a mi m'agrada donar-li un lleuger toc picant...
una mica només.
Per acabar, hi posarem 4 cullerades de suc de taronja acabat d'esprémer.
Tasteu la salsa. Busqueu la textura i el gust que més us agradi.
I ja la podeu utilitzar. Bon profit!