Una salsa de bolets, fina, cremosa, elegant, d'aquelles amb les que quedes bé. Els rossinyols, o Cantharellus Cibarius, son uns bolets força aromàtics, carnosos i no es cuquen. Són una esponja. La seva peculiar permeabilitat fa que absorbeixin amb facilitat els sucs i sabors que l'envolten, el que fa que aquest bolet sigui molt apreciat en cuina. Aquest bolet és relativament fàcil de trobar a botigues i mercat quan és temporada, i tampoc és excessivament car. Com veureu, jo he optat per afegir un bitxo a la salsa i donar-li un lleuger però agradable toc picant. Si no voleu, no li poseu. Aquesta és una salsa molt versàtil amb la que podreu acompanyar plats de carn, peix o pasta. Es fa relativament ràpid.

Ingredients

300 g de rossinyols frescos  

2 grans d'all 

1 ceba trinxada  

1 tros de porro (1/3 part)  

500 ml llet evaporada  

pebre negre

  

Variants:  

- Hi podeu afegir un bitxo picant  

- Es pot utilitzar mantega enlloc d'oli

- Podeu afegir altres tipus de bolets  

- Es pot acabar amb brou de carn o verdura lligat amb un roux enlloc de posar-hi làctics

Preparació
1.
salsa rossinyols pas1

Netegeu bé els bolets i reserveu-los.

 

2.
salsa rossinyols pas2

Talleu l'all a làmines.

3.
salsa rossinyols pas3

Trinxeu la ceba

4.
salsa rossinyols pas4

Trinxeu el porro.

5.
salsa rossinyols pas5

Poseu a daurar l'all amb un bon raig d'oli d'oliva.

6.
salsa rossinyols pas6
7.
salsa rossinyols pas7

Deixeu-lo daurar amb l'all.

8.
salsa rossinyols pas8

Seguidament, tireu-hi la ceba i el porro i deixeu-ho sofregir a foc mig.

9.
salsa rossinyols pas9

Mentrestant, trinxeu una mica els rossinyols.

10.
salsa rossinyols pas10

Quan la ceba es fa transparent afegiu-hi els bolets.

11.
salsa rossinyols pas11

Una mica de pebre negre

12.
salsa rossinyols pas12

Una mica de sal

13.
salsa rossinyols pas13

I deixeu-ho coure a poc a poc

14.
salsa rossinyols pas14

Fins que s'evapori tota l'aigua, que comenci a xauxinejar.

15.
salsa rossinyols pas15

A continuació, aboqueu la llet evaporada dins la paella.

16.
salsa rossinyols pas16

Deixeu coure la salsa a foc lent fins que bulli un parell de minuts.

17.
salsa rossinyols pas17

Traspasseu-ho tot a un pot per triturar.

18.
19.
salsa rossinyols pas19

Passeu-li la batedora elèctrica fins que quedi ben fi.

20.
salsa rossinyols pas20

Perfecte.

21.
salsa rossinyols pas21

Torneu a passar la salsa a la paella.

22.
salsa rossinyols pas22

Deixeu-la reduir entre 5-10 minuts. Rectifiqueu de sal.

23.
salsa rossinyols pas23

I ja la teniu feta.

24.
salsa rossinyols pas25

Com a exemple, aquí teniu uns macarrons amb salsa de rossinyols.

25.
salsa rossinyols pas26

Bon profit!