Una salsa de bolets, fina, cremosa, elegant, d'aquelles amb les que quedes bé. Els rossinyols, o Cantharellus Cibarius, son uns bolets força aromàtics, carnosos i no es cuquen. Són una esponja. La seva peculiar permeabilitat fa que absorbeixin amb facilitat els sucs i sabors que l'envolten, el que fa que aquest bolet sigui molt apreciat en cuina. Aquest bolet és relativament fàcil de trobar a botigues i mercat quan és temporada, i tampoc és excessivament car. Com veureu, jo he optat per afegir un bitxo a la salsa i donar-li un lleuger però agradable toc picant. Si no voleu, no li poseu. Aquesta és una salsa molt versàtil amb la que podreu acompanyar plats de carn, peix o pasta. Es fa relativament ràpid.
300 g de rossinyols frescos
2 grans d'all
1 ceba trinxada
1 tros de porro (1/3 part)
500 ml llet evaporada
pebre negre
Variants:
- Hi podeu afegir un bitxo picant
- Es pot utilitzar mantega enlloc d'oli
- Podeu afegir altres tipus de bolets
- Es pot acabar amb brou de carn o verdura lligat amb un roux enlloc de posar-hi làctics

Netegeu bé els bolets i reserveu-los.

Talleu l'all a làmines.

Trinxeu la ceba

Trinxeu el porro.

Poseu a daurar l'all amb un bon raig d'oli d'oliva.


Deixeu-lo daurar amb l'all.

Seguidament, tireu-hi la ceba i el porro i deixeu-ho sofregir a foc mig.

Mentrestant, trinxeu una mica els rossinyols.

Quan la ceba es fa transparent afegiu-hi els bolets.

Una mica de pebre negre

Una mica de sal

I deixeu-ho coure a poc a poc

Fins que s'evapori tota l'aigua, que comenci a xauxinejar.

A continuació, aboqueu la llet evaporada dins la paella.

Deixeu coure la salsa a foc lent fins que bulli un parell de minuts.

Traspasseu-ho tot a un pot per triturar.

Passeu-li la batedora elèctrica fins que quedi ben fi.

Perfecte.

Torneu a passar la salsa a la paella.

Deixeu-la reduir entre 5-10 minuts. Rectifiqueu de sal.

I ja la teniu feta.

Com a exemple, aquí teniu uns macarrons amb salsa de rossinyols.

Bon profit!