La paraula “teriyaki” és una composició de dues paraules, d'una banda, “teri”, que fa referència a la lluentor que aporta la salsa, i “yaki” que es refereix al rostit com a mètode de cocció. La salsa utilitzada per a teriyaki és generalment dolça, encara que també pot ser picant. Rostir la carn primer i després abocar la salsa o usar salsa dolça com a adob són altres mètodes no tradicionals de cuinar amb teriyaki.​ La salsa teriyaki a vegades es posa en aletes de pollastre o s'usa com a salsa per a mullar. Avui ensenyaré com fer-la a casa. Som-hi!

 

Ingredients
  • 80 ml de salsa de soja
  • 35 ml d'aigua
  • 1 cullerada de gingebre en pols
  • 2 cullerades de sucre moreno
  • 1 cullerada de farina de blat de moro
  • 1 cullerada d'all en pols
  • 1 raig de sake (opcional)
  • 25 ml de vinagre d'arròs
Preparació
1.
IMG 4500

Prepara tots els ingredients.

2.
IMG 4503

Barreja la farina amb l'aigua fins que quedi ben dissolta.

3.
IMG 4507

En una paella, posa l'all a escalfar.

4.
IMG 4510

Afegeix el gingebre en pols.

5.
IMG 4513

També el sucre moreno.

6.
IMG 4515

I ho deixes torrar uns instants.

7.
IMG 4518

Ara, afegeix el vinagre, i si tens sake també.

8.
IMG 4521

Farà una certa reacció. Barreja-ho bé.

9.
IMG 4522

Seguidament, tira-hi la soja.

10.
IMG 4530

I deixa que arrenqui el bull. 

11.
IMG 4532

Ara incorpora la farina amb l'aigua. 

12.
IMG 4538

I remena-ho fins que agafi textura de salsa.

13.
IMG 4557

Quan notis que se separa i té un cert cos, ja pots apagar el foc.

14.
IMG 4550

Si vols, pots colar-la, però jo et recomano no fer-ho per a no perdre intensitat de sabor. 

15.
IMG 4600

I ja la pots utilitzar. Bon profit!