La paraula “teriyaki” és una composició de dues paraules, d'una banda, “teri”, que fa referència a la lluentor que aporta la salsa, i “yaki” que es refereix al rostit com a mètode de cocció. La salsa utilitzada per a teriyaki és generalment dolça, encara que també pot ser picant. Rostir la carn primer i després abocar la salsa o usar salsa dolça com a adob són altres mètodes no tradicionals de cuinar amb teriyaki. La salsa teriyaki a vegades es posa en aletes de pollastre o s'usa com a salsa per a mullar. Avui ensenyaré com fer-la a casa. Som-hi!
- 80 ml de salsa de soja
- 35 ml d'aigua
- 1 cullerada de gingebre en pols
- 2 cullerades de sucre moreno
- 1 cullerada de farina de blat de moro
- 1 cullerada d'all en pols
- 1 raig de sake (opcional)
- 25 ml de vinagre d'arròs

Prepara tots els ingredients.

Barreja la farina amb l'aigua fins que quedi ben dissolta.

En una paella, posa l'all a escalfar.

Afegeix el gingebre en pols.

També el sucre moreno.

I ho deixes torrar uns instants.

Ara, afegeix el vinagre, i si tens sake també.

Farà una certa reacció. Barreja-ho bé.

Seguidament, tira-hi la soja.

I deixa que arrenqui el bull.

Ara incorpora la farina amb l'aigua.

I remena-ho fins que agafi textura de salsa.

Quan notis que se separa i té un cert cos, ja pots apagar el foc.

Si vols, pots colar-la, però jo et recomano no fer-ho per a no perdre intensitat de sabor.

I ja la pots utilitzar. Bon profit!