Sí, sí, un bàsic. Però algú ho havia de dir! Us presento una de les salses més utilitzades arreu del món. Estem força acostumats a gastar tomàquet de pot... en totes les seves variants... però una salsa de tomàquet feta amb tomàquets recent collits de l'hort... no té preu.
La recepta, no és cap misteri, evidentment. Com és evident, es poden incorporar més ingredients a aquesta salsa per fer-la més saborosa encara.
1 quilo de tomàquets madurs (i si pot ser ecològics)
oli d'oliva
sal
Variants:
Hi podeu afegir una culleradeta de pebre vermell dolç
S'hi poden afegir uns grans d'all picats
Un polsim de sucre per rebaixar l'acidesa
S'hi pot incorporar una mica de pastanaga també
Rentem bé els tomàquets.
Els ratllem.
Afegirem una mica de pebre vermell, que a mi m'agrada. També li aportarà color.
Escalfem un raig d'oli en una paella... on hi abocarem el tomàquet colat.
D'aquesta manera extraurem totes les llavors.
Poc a poc i bona lletra.
Fins que gairebé no quedi tomàquet... i tot siguin llavors. En qualsevol cas, podeu fer la salsa amb llavors i coure els tomàquets directament trossejats.
Hi posem un polsim de sal.
Un polsim de sucre.
A foc lent... que cogui uns 25-30 minutets.
Notareu que la salsa ha perdut força aigua... i té més consistència.
Tasteu-la i ja la tenim apunt.
Per fer unes mandonguilles amb salsa de tomàquet, per exemple.
I a sucar pa, que són dos dies!
Bon Profit!