Avui us portem una recepta de ràpida execució, ingredients amb personalitat i molt bona presència al plat. Un tros de recepta que repetireu sovint. Només necessitareu tenir el bacallà dessalat.
Som-hi!
llom de bacallà dessalat
espàrrecs verds o silvestres
bolets (xampinyó Portobello)
3 grans d'all laminats
coriandre fresc
oli d'oliva
mantega
soja
sal en escates
Variants:
- Podeu utilitzar tota mena de bolets
Assegureu-vos que el bacallà està ben dessalat i lliure d'espines. Jo he utilitzat unes tires de llom.
Netegeu els bolets. En aquest cas he utilitzat xampinyó Portobello, que trobareu tot l'any al supermercat. Talleu-lo per la meitat.
Renteu i retireu la part més blanca dels espàrrecs verds. Si son molt gruixuts els podeu fer bullir 5 minuts abans de saltar-los, però si son prims no cal.
Poseu a saltar el espàrrecs en una paella amb una mica de sal i unes gotes d'oli d'oliva.
Quan siguin tous i daurats, els reserveu.
En la mateixa paella, salteu els bolets amb l'all.
I quan ja estiguin fets, afegiu-hi coriandre fresc.
Una mica de sal i els reserveu amb els espàrrecs també.
A la mateixa paella, afegiu-hi una mica de mantega.
I salteu ara els lloms de bacallà dessalat.
De seguida, afegiu una cullerada de soja i remeneu la paella procurant lligar la salsa de soja amb la mantega.
De seguida li podreu donar la volta al peix.
I ja ho podeu emplatar tot junt, amb unes escates de sal per sobre.
I com no, tireu un raig d'aquesta fabulosa i senzilla salsa per sobre.
Decoreu amb una mica més de coriandre trinxat.
Bon profit!