Avui us portem una recepta de ràpida execució, ingredients amb personalitat i molt bona presència al plat. Un tros de recepta que repetireu sovint. Només necessitareu tenir el bacallà dessalat.
Som-hi!
llom de bacallà dessalat
espàrrecs verds o silvestres
bolets (xampinyó Portobello)
3 grans d'all laminats
coriandre fresc
oli d'oliva
mantega
soja
sal en escates
Variants:
- Podeu utilitzar tota mena de bolets
![IMG 2892 IMG 2892](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/48/28/img-2892.jpeg)
Assegureu-vos que el bacallà està ben dessalat i lliure d'espines. Jo he utilitzat unes tires de llom.
![IMG 2893 IMG 2893](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/48/70/img-2893.jpeg)
Netegeu els bolets. En aquest cas he utilitzat xampinyó Portobello, que trobareu tot l'any al supermercat. Talleu-lo per la meitat.
![IMG 2895 IMG 2895](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/49/12/img-2895.jpeg)
Renteu i retireu la part més blanca dels espàrrecs verds. Si son molt gruixuts els podeu fer bullir 5 minuts abans de saltar-los, però si son prims no cal.
![IMG 2905 IMG 2905](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/49/54/img-2905.jpeg)
Poseu a saltar el espàrrecs en una paella amb una mica de sal i unes gotes d'oli d'oliva.
![IMG 2906 IMG 2906](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/49/93/img-2906.jpeg)
Quan siguin tous i daurats, els reserveu.
![IMG 2912 IMG 2912](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/50/29/img-2912.jpeg)
En la mateixa paella, salteu els bolets amb l'all.
![IMG 2915 IMG 2915](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/50/80/img-2915.jpeg)
I quan ja estiguin fets, afegiu-hi coriandre fresc.
![IMG 2921 IMG 2921](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/51/22/img-2921.jpeg)
Una mica de sal i els reserveu amb els espàrrecs també.
![IMG 2928 IMG 2928](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/51/55/img-2928.jpeg)
A la mateixa paella, afegiu-hi una mica de mantega.
![IMG 2933 IMG 2933](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/52/06/img-2933.jpeg)
I salteu ara els lloms de bacallà dessalat.
![IMG 2940 IMG 2940](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/52/42/img-2940.jpeg)
De seguida, afegiu una cullerada de soja i remeneu la paella procurant lligar la salsa de soja amb la mantega.
![IMG 2942 IMG 2942](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/52/90/img-2942.jpeg)
De seguida li podreu donar la volta al peix.
![IMG 2946 IMG 2946](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/53/23/img-2946.jpeg)
I ja ho podeu emplatar tot junt, amb unes escates de sal per sobre.
![IMG 2950 IMG 2950](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/54/25/img-2950.jpeg)
I com no, tireu un raig d'aquesta fabulosa i senzilla salsa per sobre.
![IMG 2963 IMG 2963](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/54/67/img-2963.jpeg)
Decoreu amb una mica més de coriandre trinxat.
![IMG 2981 001 IMG 2981 001](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/88/55/57/img-2981-001.jpeg)
Bon profit!