Espectacular recepta que et recomanem per a aquesta temporada de tardor! D'ingredients econòmics, senzilla d'executar i extremadament saborosa. Som-hi!

Ingredients
  • 4 botifarres de pagès (1 per persona)
  • Un grapat de tomàquets tipus xerri
  • 200 g de bolets frescos tipus Shimeji
  • 3 o 4 grans d'all
  • 250 g de faves baby cuites i conservades en oli
  • Pebre negre
  • Orenga
  • Julivert fresc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal en escates
  • 50 g de mantega
  • Un raig de salsa Viandox (opcional)

Variants:

  • Es poden utilitzar altres tipus de bolet
  • Es poden substituir les faves per mongetes cuites
Preparació
1.
IMG 8972

Prepara tots els ingredients.

2.
IMG 8980

En un paella amb un generós raig d'oli d'oliva verge extra, daura uns alls sencers.

3.
IMG 8985

Reserva'ls.

4.
IMG 8988

En aquest oli, fregeix les botifarres.

5.
IMG 8989

Mentre es fa la carn, prepara els bolets. Retira'ls la part inferior, un raig d'aigua a sota de l'aixeta i un cop eixugats ja els pots fer.

6.
IMG 8992

Els Shimeji es poden trobar en qualsevol gran superfície. Resultan molt aromàtics.

7.
IMG 8996

Les favetes baby les pots comprar ja cuites, però si ho preferiu, es poden canviar per mongetes o cigrons.

8.
IMG 9001

Quan estiguin les botifarres cuites per ambdues bandes, retira-les.

9.
IMG 9005

En el mateix oli, salta els bolets amb una mica de sal.

10.
IMG 9008

Aprofita per tallar les botifarres per la meitat.

11.
IMG 9011

Quan els bolets agafin color, afegeix-hi uns tomàquets cherry ja rentats.

12.
IMG 9014

Quan els tomàquets siguin daurats, ja hi podràs incorporar les faves també.

13.
IMG 9015

Molt bé.

14.
IMG 9018

També l'all reservat.

15.
IMG 9026

Una mica de julivert fresc trinxat, un polsim d'orenga i pebre negre. I si vols potenciar encara més el sabor del plat, es pot afegir un raig de salsa Viandox.

16.
IMG 9032

Ja fa bona pinta, oi? Incorpora-hi les botifarres.

17.
IMG 9039

Afegeix una nou de mantega i salta-ho tot junt amb un polsim de sal més.

18.
IMG 9042

La mantega li donarà una brillantor extra i, alhora, ajudarà a mitigar el punt amargant de les faves. 

19.
IMG 9047

Serveix el plat amb una mica de sal en escates i un raig d'oli d'oliva verge extra en cru per potenciar sabors.

20.
Saltat de botifarra amb faves i bolets shameji (7)

Bon profit!