Espectacular recepta que et recomanem per a aquesta temporada de tardor! D'ingredients econòmics, senzilla d'executar i extremadament saborosa. Som-hi!

Ingredients
  • 4 botifarres de pagès (1 per persona)
  • Un grapat de tomàquets tipus xerri
  • 200 g de bolets frescos tipus Shimeji
  • 3 o 4 grans d'all
  • 250 g de faves baby cuites i conservades en oli
  • Pebre negre
  • Orenga
  • Julivert fresc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal en escates
  • 50 g de mantega
  • Un raig de salsa Viandox (opcional)

Variants:

  • Es poden utilitzar altres tipus de bolet
  • Es poden substituir les faves per mongetes cuites
Preparació
1.

Prepara tots els ingredients.

2.

En un paella amb un generós raig d'oli d'oliva verge extra, daura uns alls sencers.

3.

Reserva'ls.

4.

En aquest oli, fregeix les botifarres.

5.

Mentre es fa la carn, prepara els bolets. Retira'ls la part inferior, un raig d'aigua a sota de l'aixeta i un cop eixugats ja els pots fer.

6.

Els Shimeji es poden trobar en qualsevol gran superfície. Resultan molt aromàtics.

7.

Les favetes baby les pots comprar ja cuites, però si ho preferiu, es poden canviar per mongetes o cigrons.

8.

Quan estiguin les botifarres cuites per ambdues bandes, retira-les.

9.

En el mateix oli, salta els bolets amb una mica de sal.

10.

Aprofita per tallar les botifarres per la meitat.

11.

Quan els bolets agafin color, afegeix-hi uns tomàquets cherry ja rentats.

12.

Quan els tomàquets siguin daurats, ja hi podràs incorporar les faves també.

13.

Molt bé.

14.

També l'all reservat.

15.

Una mica de julivert fresc trinxat, un polsim d'orenga i pebre negre. I si vols potenciar encara més el sabor del plat, es pot afegir un raig de salsa Viandox.

16.

Ja fa bona pinta, oi? Incorpora-hi les botifarres.

17.

Afegeix una nou de mantega i salta-ho tot junt amb un polsim de sal més.

18.

La mantega li donarà una brillantor extra i, alhora, ajudarà a mitigar el punt amargant de les faves. 

19.

Serveix el plat amb una mica de sal en escates i un raig d'oli d'oliva verge extra en cru per potenciar sabors.

20.

Bon profit!