Avui us presento un agradable, saludable i senzill plat de temporada. Si bé és una recepta que podeu fer amb qualsevol mena de bolet, la combinació amb trompetes de la mort fresques és especialment recomanable. Per arrodonir-ho tot, uns espàrrecs.
1 calamar
200 g de trompeta de la mort fresca
2 alls laminats
6 espàrrecs verds
oli d'oliva
julivert
sal
Variants:
Podeu emprar altres tipus de bolets
Es pot fer amb ceba tendre en lloc d'espàrrecs
El plat es pot fer amb trompetes rehidratades, però llavors poseu-ne la meitat, ja que són molt més intenses de gust. Les trompetes fresques de temporada tenen un sabor suau i agradable.
Podeu escaldar-les prèviament, per trencar les fibres i fer-les més amoroses, tot i que es poden saltar directament.
Un cop escaldats els bolets...
els heu d'escórrer bé i els reserveu.
Ara, netegeu el calamar.
Talleu-lo a tires.
Ara, en una paella amb un raig d'oli i sal, salteu els espàrrecs verds.
Deixeu que es facin bé i els reserveu amb el foc apagat.
En una altra paella, poseu a daurar una mica d'all laminat amb oli d'oliva i sal.
Seguidament, tireu-hi els bolets escorreguts. Deixeu que perdin tota l'aigua.
En aquest punt, ja hi podreu incorporar el calamar.
Saleu-ho una mica.
Tireu julivert trinxat per sobre.
Ho remenem tot bé.
I ja podeu començar a emplatar. Podeu fer servir un tallant per donar-li forma.
Boníssim, saludable i de temporada.
Bon profit!