Avui us presento un agradable, saludable i senzill plat de temporada. Si bé és una recepta que podeu fer amb qualsevol mena de bolet, la combinació amb trompetes de la mort fresques és especialment recomanable. Per arrodonir-ho tot, uns espàrrecs.

Ingredients

1 calamar

200 g de trompeta de la mort fresca

2 alls laminats

6 espàrrecs verds

oli d'oliva

julivert

sal

Variants:

Podeu emprar altres tipus de bolets

Es pot fer amb ceba tendre en lloc d'espàrrecs

Preparació
1.

El plat es pot fer amb trompetes rehidratades, però llavors poseu-ne la meitat, ja que són molt més intenses de gust. Les trompetes fresques de temporada tenen un sabor suau i agradable.

2.

Podeu escaldar-les prèviament, per trencar les fibres i fer-les més amoroses, tot i que es poden saltar directament.

3.

Un cop escaldats els bolets...

4.

els heu d'escórrer bé i els reserveu.

5.

Ara, netegeu el calamar.

6.

Talleu-lo a tires.

7.

Ara, en una paella amb un raig d'oli i sal, salteu els espàrrecs verds.

8.

Deixeu que es facin bé i els reserveu amb el foc apagat.

9.

En una altra paella, poseu a daurar una mica d'all laminat amb oli d'oliva i sal.

10.

Seguidament, tireu-hi els bolets escorreguts. Deixeu que perdin tota l'aigua.

11.

En aquest punt, ja hi podreu incorporar el calamar.

12.

Saleu-ho una mica.

13.

Tireu julivert trinxat per sobre.

14.

Ho remenem tot bé.

15.

I ja podeu començar a emplatar. Podeu fer servir un tallant per donar-li forma.

16.

Boníssim, saludable i de temporada.

17.

Bon profit!