Avui et porto una recepta que repetiràs sovint. L'has de deixar marinar una estona a la nevera, i després d'un ràpid saltat tindràs un plat de luxe a taula en 5 minuts de rellotge. Som-hi!
- 500 g de cigrons cuits
- 500 g de gambes pelades
- 1 cullerada de pebre vermell
- Oli d'oliva verge extra
- 2 grans d'all trinxats
- Julivert o coriandre fresc
- El suc de mitja llimona
- Mitja ceba tendra trinxada
- Pebre negre
- Sal
Variants:
- S'hi poden afegir mongetes cuites
- S'hi pot afegir sípia o calamar
Pots comprar les gambes ja pelades. I de mida, al gust.
En un bol, posa-hi els cigrons ja cuits i escorreguts. Afegeix-hi les gambes també rentades.
Posa-hi l'all trinxat.
Afegeix-hi la ceba trinxada i una cullerada de pebre vermell dolç. Si t'agrada, li pots posar una mica de picant.
Ara, aboca-hi l'oli d'oliva. Aproximadament, com una tassa de cafè.
Finalment, el suc de mitja llimona.
Sala-ho i empebra-ho. Un cop remenat, deixa-ho marinar a la nevera durant una hora. Pots deixar-ho preparat al matí i fer-ho per dinar.
Un cop marinat, ja pots saltar-ho a la paella, a foc fort.
Un cop fet, tira-hi una mica de julivert o coriandre fresc trinxat per sobre. I llestos.
Bon profit!