De tant en tant, i de forma gairebé inesperada, pots quedar meravellat pel sabor d'un plat d'invenció pròpia. Es quan te n'adones que aquella combinació calia ser trovada.
Avui us vull recomanar aquesta senzilla recepta que transforma una recepta tradicional d'hivern en un plat més versàtil, apte per a totes les estacions de l'any i amb tota la personalitat del món. A més, el tindreu fet en pocs minuts i el resultat us farà sorprendrà molt. Tasteu-lo i compartiu la vostra experiencia!
200 g de faves cuites en conserva
150 g de tomàquet sec i conservat en oli a trossos
1 tros de botifarra negra a trossos
100 g de daus de pernil ibéric
menta fresca trinxada
2 alls laminats
2 3 alls tendres a trossos
1 got de moscatell
1 ou ferrat
oli d'oliva verge extra
sal en escates
Variants:
- Podeu fer-ho amb pèsols

Prepareu tots els ingredients.

El tomàquet sec en oli el podeu trobar a qualsevol supermercat. És un producte molt utilitzat a Italia. Els seu gust és intens.

Talleu a trossos el tomàquet, la botifarra, el pernil i l'all tendre.

Poseu un raig d'oli d'oliva a escalfar en una paella. Podeu aprofitar l'oli dels tomàquets en conserva. Daureu els alls laminats.

Seguidament, afegiu-hi els alls tendres amb el tomàquet i li doneu un parell de voltes.

A continuació, afegiu-hi el pernil.

Fins que quedi daurat.

Aboqueu-hi les faves. Ho remeneu tot i ho salteu, unes voltes més.

Finalment, salteu-ho tot amb la botifarra, més delicada.

Quan la botifarra tingui color, ja hi podeu incorporar el got de moscatell.

I ho tapeu. La idea es ofegar-ho amb el vi i evaporar l'alcohol.

Busquem caramel·litzar el conjunt amb els sucres del moscatell.

Heu de deixar-ho reduïr fins que no quedi líquid i agafi una bonica brillantor. En aquest punt, tireu una mica de menta trinxada per sobre.

Un parell de voltes més i ja ho podeu servir.

Jo us recomano servir-ho amb un ou ferrat a sota.

Primer col·loqueu l'ou.

I el cobriu amb aquest espectacular saltat.

Ja per acabar, un raig d'oli d'oliva verge en cru, una mica de sal en escates, menta i unes barretes de pa cruixents.

Aquests "sticks" de pa trencaran el rovell, que es deixarà veure per sota. Bon Profit!