De tant en tant, i de forma gairebé inesperada, pots quedar meravellat pel sabor d'un plat d'invenció pròpia. Es quan te n'adones que aquella combinació calia ser trovada.

Avui us vull recomanar aquesta senzilla recepta que transforma una recepta tradicional d'hivern en un plat més versàtil, apte per a totes les estacions de l'any i amb tota la personalitat del món. A més, el tindreu fet en pocs minuts i el resultat us farà sorprendrà molt. Tasteu-lo i compartiu la vostra experiencia!

Ingredients

200 g de faves cuites en conserva

150 g de tomàquet sec i conservat en oli a trossos

1 tros de botifarra negra a trossos

100 g de daus de pernil ibéric

menta fresca trinxada

2 alls laminats

2  3 alls tendres a trossos 

1 got de moscatell

1 ou ferrat

oli d'oliva verge extra

sal en escates

Variants:

- Podeu fer-ho amb pèsols

Preparació
1.
IMG 8433

Prepareu tots els ingredients.

2.
IMG 8437

El tomàquet sec en oli el podeu trobar a qualsevol supermercat. És un producte molt utilitzat a Italia. Els seu gust és intens.

3.
IMG 8442

Talleu a trossos el tomàquet, la botifarra, el pernil i l'all tendre.

4.
IMG 8454

Poseu un raig d'oli d'oliva a escalfar en una paella. Podeu aprofitar l'oli dels tomàquets en conserva. Daureu els alls laminats. 

5.
IMG 8458

Seguidament, afegiu-hi els alls tendres amb el tomàquet i li doneu un parell de voltes.

6.
IMG 8463

A continuació, afegiu-hi el pernil.

7.
IMG 8465

Fins que quedi daurat. 

8.
IMG 8469

Aboqueu-hi les faves. Ho remeneu tot i ho salteu, unes voltes més.

9.
IMG 8470

Finalment, salteu-ho tot amb la botifarra, més delicada.

10.
IMG 8477

Quan la botifarra tingui color, ja hi podeu incorporar el got de moscatell.

11.
IMG 8479

I ho tapeu. La idea es ofegar-ho amb el vi i evaporar l'alcohol. 

12.
IMG 8481

Busquem caramel·litzar el conjunt amb els sucres del moscatell.

13.
IMG 8485

Heu de deixar-ho reduïr fins que no quedi líquid i agafi una bonica brillantor. En aquest punt, tireu una mica de menta trinxada per sobre.

14.
IMG 8493

Un parell de voltes més i ja ho podeu servir.

15.
IMG 8498

Jo us recomano servir-ho amb un ou ferrat a sota.

16.
IMG 8502

Primer col·loqueu l'ou.

17.
IMG 8504

I el cobriu amb aquest espectacular saltat.

18.
IMG 8548

Ja per acabar, un raig d'oli d'oliva verge en cru, una mica de sal en escates, menta i unes barretes de pa cruixents.

19.
IMG 8550

Aquests "sticks" de pa trencaran el rovell, que es deixarà veure per sota. Bon Profit!