Les faves són bones pel colesterol i són diürètiques també. La combinació d'aquesta llavor amb el pernil ibèric la fan especialment atractiva, com passa també amb els pèsols. A la xarxa trobareu nombroses receptes similars totes bones totes amb el seu puntet especial, personalitzat. Jo sempre dic el mateix: al que és bo no li calen massa floritures. Jo les faré d'una forma molt simple, afegint-hi només uns alls tendres. I la menta, clar, que no pot faltar. Espero que us agradi.

Ingredients

2kg. faves pelades (sense tavella)  

250gr. daus de pernil ibèric

250gr. alls tendres picats  

1 ramet de menta

oli d'oliva  

sal

  

Variants:

S'hi poden incorporar pèsols frescos al plat

Es pot substituir el pernil per panxeta o bacó

Es pot substituir l'all tendre per ceba trinxada

Preparació
1.
saltat faves pernil iberic pas1

Primer de tot haurem de pelar les faves sempre que sigui temporada, clar.

 

2.
saltat faves pernil iberic pas2

Us en sortiran de més grans i de més petites.

3.
saltat faves pernil iberic pas3

Jo no les trio, les barrejo totes.

4.
saltat faves pernil iberic pas4

Posem abundant aigua amb sal a escalfar-se amb una rameta de menta.

 

5.
saltat faves pernil iberic pas5

Quan arrenqui el bull aboqueu-hi les faves.

6.
saltat faves pernil iberic pas6

Ho deixarem coure fins que estiguin toves, uns 25-30 minuts.

7.
saltat faves pernil iberic pas7

A mi, personalment, m'agrada tota la verdura una mica "al dente", però entenc que a molts us pot agradar la verdura ben toveta. L'heu de coure al vostre punt.

8.
saltat faves pernil iberic pas8

Quan trobeu aquest punt, refredeu-les ràpidament per parar la cocció, sota aigua ben freda. Això també farà que es conservi millor el color de les faves i no s'enfosqueixin massa.

9.
saltat faves pernil iberic pas9

Normalment, quan queden així d'arrugadetes és que ja estan bones per menjar.

10.
saltat faves pernil iberic pas10

Amb les faves cuites al punt preparem la resta d'ingredients.

11.
saltat faves pernil iberic pas11

Podeu fer servir una mica d'all tendre o també ceba tendre si voleu, o ceba normal si no en teniu.

12.
saltat faves pernil iberic pas12

Piquem els alls tendres...

 

13.
saltat faves pernil iberic pas13

... i el pernilet ibèric a daus.

14.
saltat faves pernil iberic pas14

Ara, escalfem una paella amb un bon raig d'oli d'oliva.

15.
saltat faves pernil iberic pas15

Enrossirem primer una mica els alls tendres.

16.
saltat faves pernil iberic pas16

Quan agafin coloret, afegirem el pernil i ho deixarem daurar tot plegat, donant alguna volta.

 

17.
saltat faves pernil iberic pas17

Ara incorporem les faves...

18.
saltat faves pernil iberic pas18

Ho barregem bé...

19.
saltat faves pernil iberic pas19

... ho salem al punt...

20.
saltat faves pernil iberic pas20

... i afegim una mica de menta fresca. La podeu picar si voleu, però a mi m'agrada trobar les fulles.

21.
saltat faves pernil iberic pas21

Ara, ho hem de saltar tot plegat una estona....

22.
saltat faves pernil iberic pas22

... fins que la fava comenci a agafar coloret de torrat.

23.
saltat faves pernil iberic pas23

I ja ho podem servir immediatament, ben calentó. Acompanyeu-les d'un bon vi negre.

 

24.
saltat faves pernil iberic pas24

Bon Profit!