Avui us presento un plat de la cuina anomenada "volcànica", ja que incorpora un ingredient propi de La Garrotxa: el conegut fesolet de Santa Pau. No cal dir que podeu fer les mil i una combinacions. Per tant, creativitat a tope! Com veureu, jo he emprat bolets de cultiu que podeu trobar durant pràcticament tot l'any al supermercat.

Ingredients

300 g de fesolt de Santa Pau cuit

50 g de daus de pernil ibèric

100 g de barreja de bolet fresc

1 cullerada de pebre vermell

2 grans d'all laminats

julivert

oli d'oliva

sal

Variants:

- Ho podeu fer amb bolet de temporada

- Podeu trencar l'ou i presentar-ho com a trinxat

Preparació
1.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas1

Us recomano coure el fesolet un o dos dies abans. Recordeu que s'ha de posar en remull la nit abans. L'endemà descartar l'aigua i rentar-lo bé.

2.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas2

Seguidament, poseu-la a coure amb aigua que cobreixi un parell de dits per sobre del fesolet, amb un parell de fulles de llorer. Foc baix, durant uns 45 minuts, fins que estigui tou. 

3.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas3

Un cop cuits, escorreguts i freds, ja els podeu reservar en un tàper a la nevera. Aguanten força dies.

4.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas4

Ara sí, a fer el plat. Prepareu-ho tot.

5.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas5

Jo he trobat una barreja de bolets molt interessant (Shiitake, Shiimeji blanc i marró, i Girgola), però si són de temporada millor.

6.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas7

En una paella, poseu a daurar l'all laminat amb un raig generós d'oli d'oliva.

7.

Seguidament, tireu-hi els bolets i els salteu amb una mica de sal.

8.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas9

Ho remeneu tot plegat fins que els daus de pernil siguin ben daurats.

9.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas10

Ara, aboqueu-hi els fesolets i el pebre vermell. Si us agrada, pot ser picant.

10.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas11

Una mica de de julivert trinxat i sal al gust, tot i que els fesolets i el pernil ja són salats.

11.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas12

Ho remeneu tot junt i ho deixeu uns 5 minuts saltant, que els gustos es barregin bé. Ja ho tindreu.

12.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas13

Per acabar, prepareu un ou ferrat.

13.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas14

I ja podeu servir el plat, amb el saltat ben calentó i a sobre hi poseu l'ou ferrat.

14.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas15

Una mica més de pebre i julivert per decorar, i cap a taula!

15.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas16

És clar, no podem deixar l'ou sencer oi? anem a trencar-lo, que sempre és un gust veure la imatge, jeje.

16.
saltat fesolets santa pau bolets ou pernil pas17

Ufff, un plaer amics meus! Que vaig de gust!