Avui et portem una recepta molt fàcil de cuinar i amb un gran resultat. És important trobar llonganissa o botifarra de bona qualitat. El toc de coriandre li aportarà un gust i un aroma molt especials al plat, així que et recomanem no obviar-lo. Som-hi!
2 llonganisses (o botifarra crua estreta)
500 g de mongetes cuites
un grapat de xampinyons tipus "Portbobello"
1 ceba vermella tallada a la juliana
oli d'oliva verge extra
pebre vermell dolç
2 alls laminats
coriandre fresc
sal i pebre
Variants:
- S'hi poden afegir bolets de temporada
- Si no trobes coriandre o no t'agrada, empra julivert
Prepareu els ingredients i netegeu els bolets. Talleu-los per la meitat.
En una paella amb un raig d'oli, poseu a daurar la ceba tallada a la juliana amb un polsim de sal.
Aneu-la remenant fins que agafi bon color. Si voleu hi podeu afegir unes gotes de salsa de carn tipus "Viandox", que li donaràn un gran sabor i a més a més, aquest líquid ajudarà a evitar que es cremi la ceba. Altrament, hi podeu afegir una mica d'aigua. Un cop feta la reserveu.
En una paella amb un raig d'oli, poseu a daurar un all laminat.
Seguidament, salteu els bolets amb una mica de sal.
Quan estiguin fets els reserveu.
En la mateixa paella, feu la llonganissa.
Per totes dues bandes.
Quan estigui feta us resultarà més fàcil tallar-la a trossos.
Reserveu la botifarra amb els bolets.
Tireu un nou raig d'oli a la mateixa paella, daureu l'altre all laminat i afegiu-hi les mongetes ja cuites.
Afegiu-hi també una cullerada de pebre vermell dolç (o picant si voleu).
Doneu-li unes voltes amb cura de no malmetre la mongeta. Saleu-la lleugerament.
Ara, ja podeu incorporar a la paella la ceba, la botifarra i els bolets.
El toc de coriandre fa que aquest plat sigui especial, per tant, us recomano el seu ús. Trinxeu unes fulles fresques.
Incorporeu el coriandre i deixeu que s'escalfi tot plegat. Ja ho podeu servir.
Un cop al plat, tireu un nou raig d'oli d'oliva verge extra en cru i unes escates de sal. Bon profit!