Avui et portem una recepta molt fàcil de cuinar i amb un gran resultat. És important trobar llonganissa o botifarra de bona qualitat. El toc de coriandre li aportarà un gust i un aroma molt especials al plat, així que et recomanem no obviar-lo. Som-hi!
2 llonganisses (o botifarra crua estreta)
500 g de mongetes cuites
un grapat de xampinyons tipus "Portbobello"
1 ceba vermella tallada a la juliana
oli d'oliva verge extra
pebre vermell dolç
2 alls laminats
coriandre fresc
sal i pebre
Variants:
- S'hi poden afegir bolets de temporada
- Si no trobes coriandre o no t'agrada, empra julivert
![IMG 4697 IMG 4697](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/10/87/img-4697.jpeg)
Prepareu els ingredients i netegeu els bolets. Talleu-los per la meitat.
![IMG 4694 IMG 4694](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/11/15/img-4694.jpeg)
En una paella amb un raig d'oli, poseu a daurar la ceba tallada a la juliana amb un polsim de sal.
![IMG 4708 IMG 4708](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/11/43/img-4708.jpeg)
Aneu-la remenant fins que agafi bon color. Si voleu hi podeu afegir unes gotes de salsa de carn tipus "Viandox", que li donaràn un gran sabor i a més a més, aquest líquid ajudarà a evitar que es cremi la ceba. Altrament, hi podeu afegir una mica d'aigua. Un cop feta la reserveu.
![IMG 4699 IMG 4699](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/11/71/img-4699.jpeg)
En una paella amb un raig d'oli, poseu a daurar un all laminat.
![IMG 4705 IMG 4705](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/11/99/img-4705.jpeg)
Seguidament, salteu els bolets amb una mica de sal.
![IMG 4711 IMG 4711](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/12/27/img-4711.jpeg)
Quan estiguin fets els reserveu.
![IMG 4717 IMG 4717](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/12/55/img-4717.jpeg)
En la mateixa paella, feu la llonganissa.
![IMG 4720 IMG 4720](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/12/81/img-4720.jpeg)
Per totes dues bandes.
![IMG 4731 IMG 4731](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/13/11/img-4731.jpeg)
Quan estigui feta us resultarà més fàcil tallar-la a trossos.
![IMG 4734 IMG 4734](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/13/39/img-4734.jpeg)
Reserveu la botifarra amb els bolets.
![IMG 4739 IMG 4739](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/13/67/img-4739.jpeg)
Tireu un nou raig d'oli a la mateixa paella, daureu l'altre all laminat i afegiu-hi les mongetes ja cuites.
![IMG 4743 IMG 4743](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/13/95/img-4743.jpeg)
Afegiu-hi també una cullerada de pebre vermell dolç (o picant si voleu).
![IMG 4746 IMG 4746](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/14/23/img-4746.jpeg)
Doneu-li unes voltes amb cura de no malmetre la mongeta. Saleu-la lleugerament.
![IMG 4749 IMG 4749](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/14/49/img-4749.jpeg)
Ara, ja podeu incorporar a la paella la ceba, la botifarra i els bolets.
![IMG 4722 IMG 4722](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/14/75/img-4722.jpeg)
El toc de coriandre fa que aquest plat sigui especial, per tant, us recomano el seu ús. Trinxeu unes fulles fresques.
![IMG 4751 IMG 4751](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/15/07/img-4751.jpeg)
Incorporeu el coriandre i deixeu que s'escalfi tot plegat. Ja ho podeu servir.
![IMG 4771 IMG 4771](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/45/12/15/35/img-4771.jpeg)
Un cop al plat, tireu un nou raig d'oli d'oliva verge extra en cru i unes escates de sal. Bon profit!