Avui us vull presentar la meva recepta d'aquesta beguda tan representativa de la nostra península. Com sabeu, hi ha moltes maneres de preparar una sangria i a tot arreu la fan diferent. Les podeu trobar a la majoria de restaurants, sobretot en zones turístiques. Però.... vosaltres les trobeu realment bones? Jo penso que, en general, se serveixen sangries poc treballades i, tot i que són refrescants i sempre entren bé, normalment no t'acaben de fer el pes: o la trobes massa dolça, o amb massa vi, o amb massa gas, o li falta sucre, o està empallegosa o no saps ben bé què té que no t'acaba de convèncer. Potser és de brick fins i tot.

Però sigui com sigui, al final, te l'acabes fotent, oi? Perquè la sangria té un poder de seducció intrínsec: genera bon rotllo i ens predisposa a gaudir d'un bon dinar. Jo us donaré la meva opinió personal. Una bona sangria ha de tenir gust a fruita. Una bona sangria ha de tenir la dolçor correcte, ni molta ni poca. Una bona sangria no ha de tenir un gust fort de vi, ni estar massa forta d'alcohol tampoc. I una bona sangria t'ha de demanar que t'acabis tot el got de seguida i desitgis tornar-lo a omplir. Doncs fer una bona sangria, de veritat, no costa pas gens. Escolliu fruita madura, escolliu un vinet bo (ni massa car ni massa barat), feu un almívar unes hores abans i prepareu-la seguint aquestes instruccions. Només us caldrà fer un bon arrosset per acompanyar-la. Amb aquests ingredients us sortiran dues sangries de mida normal (gerra de tota la vida). Tasteu-la i en parlem!

Ingredients

6 cullerades de sucre

100ml aigua

1 ampolla de vi negre

1 préssec de vinya madur

1 poma golden madura

2 refrescos de taronja

1 refresc de llimona

2 llimones

6-7 glaçons de gel grossos (de benzinera)

alcohol al gust (opcional)

 

Variants:

- Hi podeu afegir plàtan i altres fruites

- Podeu utilitzar qualsevol tipus d'alcohol (rom, whisky, ginebra, conyac, etc...)

- Podeu utilitzar sucre en gra directament, però no queda igual

- Podeu posar una mica de gasosa o beguda gasificada

- Hi ha qui hi posa una branca de canyella

Preparació
1.

Prepareu la fruita. Si està una mica madura millor que millor. Renteu la pell.

2.

Comenceu per preparar l'almívar. Tireu el sucre dins un bol.

3.

Afegiu-hi l'aigua i remeneu-ho fins dissoldre el sucre.

4.

Porteu-ho a ebullició i, quan arrenqui el bull, espereu un minut i apagueu el foc. Deixeu-ho refredar.

5.

Mentrestant, aneu pelant el préssec i tallant-lo a trossos. El que jo faig es preparar el vi amb la fruita i el sucre dins un bol gran o cassola on reposarà un parell d'hores fins que s'hagi de consumir. D'aquí, us en sortiran dues sangries, ja que després haurem d'afegir el gel i els refrescos.

6.

Talleu la llimona a trossos amb pell.

7.

Feu el mateix amb la poma.

8.

I el mateix amb la taronja.

9.

Si voleu, podeu esprémer el suc de mitja taronja.

10.

Li donarà bon gustet.

11.

A continuació, aboqueu-hi l'almívar fred.

12.

I el vi, gairebé tot.

13.

Aprofiteu una mica de vi per acabar de dissoldre tot l'almívar.

14.

Deixeu-ho reposar almenys una hora dins la nevera.

15.

A l'hora de servir-ho, poseu 6 o 7 glaçons dins una gerra. Afegiu-hi la meitat del preparat que teníem a la nevera (líquid i fruita), una llauna de refresc de taronja, mitja llauna de refresc de llimona i, si us ve de gust, un raig d'alcohol (rom, whisky, ginebra, conyac, etc...). Remeneu-ho.

16.

Ja la podeu servir.

17.

I a gaudir d'una sangria bona i fresqueta!

18.

Bon profit!