L'altre dia, no fa massa, vaig anar a dinar a casa del meu germà Manel. A banda de menjar una bona fideuà, ens va preparar unes sardines arrebossades amb ou i all i julivert que feia anys, però molts anys, que no tastava. Gairebé no les recordava i mira que n'havia menjat de petit, eh?
A casa es feien de tant en tant. Per tant, m'ha faltat temps per publicar-la, ja que no podia faltar en aquest blog. Una bona manera de menjar peix blau. Només voldria ressaltar que és important servir-les calentes i si pot ser cruixents també. Les sardines de mida més petita són més adequades que les grans pel tema espines sobretot. En fi. És una bona recepta, fàcil de fer també.
400gr. sardina fresca petita (sense espina i escatada)
farina
2 ous
all i julivert picat
oli per fregir
sal
Variants:
S'hi pot afegir cervesa
Es pot ometre l'ús de l'all i julivert
Es recomana acompanyar-les de pa amb tomàquet.
També es pot fer amb seitó
El que us comentava, millor les de mida tirant a petita. Les espines grans poden resultar desagradables.
Netegeu-les bé, sobretot d'escates.
Saleu-les mentre s'escalfa l'oli per fregir.
Ara piquem un parell d'alls amb una pica de julivert, ben petit.
Batem un parell d'ous...
... hi tirem l'all i julivert.
Ara enfarinem les sardines...
... i seguidament les passem per l'ou amb all i julivert..
... que quedin ben xopes.
Les fregim bé i les reservem sobre un paper absorbent.
I ja les podem servir amb una mica de pa amb tomàquet.
Quina oloreta més bona fan!
Espero que us agradin.
Bon Profit!