"Pescaito frito" que diuen pel sud... però obert i sense espina. El seitó fregit està molt i molt bo, sobretot si l'acompanyeu amb un bon pa amb tomàquet. Penseu que és peix blau i, tot i que no deixa de ser un fregit, és molt necesari per a la nostra salut. Un cop fregits, els hi podeu tirar unes gotes de llimona per sobre o també un raig de vinagre de vi cru (no massa) que els dona un toc formidable.
300 gr. de seitons nets, sense espina i escatats
una mica de farina
sal
oli per fregir
![seitons fregits pas1 seitons fregits pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/70/34/44/seitons-fregits-pas1.jpeg)
Li podeu demanar al peixater/a que us netegi i us tregui l'espina. Si és enrotllat... us ho farà. En qualsevol cas, sempre s'ha de tornar a netejar a casa.
![seitons fregits pas2 seitons fregits pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/70/34/86/seitons-fregits-pas2.jpeg)
Posem l'oli a escalfar... i preparem un plat amb farina.
![seitons fregits pas3 seitons fregits pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/70/35/28/seitons-fregits-pas3.jpeg)
Com veieu, estan ben escatats aquests seitons.
![seitons fregits pas4 seitons fregits pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/70/35/70/seitons-fregits-pas4.jpeg)
Els salem una mica.
![seitons fregits pas6 seitons fregits pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/70/36/54/seitons-fregits-pas6.jpeg)
I els enfarinem...
![seitons fregits pas7 seitons fregits pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/70/36/96/seitons-fregits-pas7.jpeg)
... per totes dues bandes.
![seitons fregits pas8 seitons fregits pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/70/37/38/seitons-fregits-pas8.jpeg)
Quan l'oli sigui ben calent... els anirem fregint. Compte que no us esquitxi.
![seitons fregits pas9 seitons fregits pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/70/37/80/seitons-fregits-pas9.jpeg)
Deixeu-los fins que quedin una mica torradets. Penseu que si estan cruixents... les espines es podran menjar amb més facilitat.
![seitons fregits pas10 seitons fregits pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/70/38/22/seitons-fregits-pas10.jpeg)
Els reservem en un paper absorbent.
![seitons fregits pas11 seitons fregits pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/70/38/64/seitons-fregits-pas11.jpeg)
Ummm....
![seitons fregits pas12 seitons fregits pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/70/39/06/seitons-fregits-pas12.jpeg)
I els servim ben calentons.
![seitons fregits pas13 seitons fregits pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/70/39/48/seitons-fregits-pas13.jpeg)
Que no falti el pa amb tomàquet, eh?
Bon Profit!