"Pescaito frito" que diuen pel sud... però obert i sense espina. El seitó fregit està molt i molt bo, sobretot si l'acompanyeu amb un bon pa amb tomàquet. Penseu que és peix blau i, tot i que no deixa de ser un fregit, és molt necesari per a la nostra salut. Un cop fregits, els hi podeu tirar unes gotes de llimona per sobre o també un raig de vinagre de vi cru (no massa) que els dona un toc formidable.
300 gr. de seitons nets, sense espina i escatats
una mica de farina
sal
oli per fregir
Li podeu demanar al peixater/a que us netegi i us tregui l'espina. Si és enrotllat... us ho farà. En qualsevol cas, sempre s'ha de tornar a netejar a casa.
Posem l'oli a escalfar... i preparem un plat amb farina.
Com veieu, estan ben escatats aquests seitons.
Els salem una mica.
I els enfarinem...
... per totes dues bandes.
Quan l'oli sigui ben calent... els anirem fregint. Compte que no us esquitxi.
Deixeu-los fins que quedin una mica torradets. Penseu que si estan cruixents... les espines es podran menjar amb més facilitat.
Els reservem en un paper absorbent.
Ummm....
I els servim ben calentons.
Que no falti el pa amb tomàquet, eh?
Bon Profit!