"Pescaito frito" que diuen pel sud... però obert i sense espina. El seitó fregit està molt i molt bo, sobretot si l'acompanyeu amb un bon pa amb tomàquet. Penseu que és peix blau i, tot i que no deixa de ser un fregit, és molt necesari per a la nostra salut. Un cop fregits, els hi podeu tirar unes gotes de llimona per sobre o també un raig de vinagre de vi cru (no massa) que els dona un toc formidable.

Ingredients

300 gr. de seitons nets, sense espina i escatats  

una mica de farina

sal

oli per fregir

Preparació
1.

Li podeu demanar al peixater/a que us netegi i us tregui l'espina. Si és enrotllat... us ho farà. En qualsevol cas, sempre s'ha de tornar a netejar a casa.

2.

Posem l'oli a escalfar... i preparem un plat amb farina.

3.

Com veieu, estan ben escatats aquests seitons.

4.

Els salem una mica.

5.

I els enfarinem...

6.

... per totes dues bandes.

7.

Quan l'oli sigui ben calent... els anirem fregint. Compte que no us esquitxi.

8.

Deixeu-los fins que quedin una mica torradets. Penseu que si estan cruixents... les espines es podran menjar amb més facilitat.

9.

Els reservem en un paper absorbent.

10.

Ummm....

11.

I els servim ben calentons.

12.

Que no falti el pa amb tomàquet, eh?

13.

Bon Profit!