Continuem amb la incursió a la cuina del mediterrani. El Shawarma döner kebab és un plat originari de l'Orient Mitjà que consisteix en fines làmines de carn de xai, pollastre o vedella rostida en un rostidor vertical, consumides al interior d'un pa de pita juntament amb vegetals i altres acompanyaments. S'ha fet popular a Europa com menjar ràpid gràcies a la influència d'emigrants nord-africans i turcs.

Des del punt de vista nutricional, el shawarma inclou gairebé tots els grups alimentaris necessaris per a una alimentació i un estil de vida saludables. Conté, a més de la carn, pa (cereals), verdures i hortalisses com col, ceba, tomàquet i enciam, lactis (a la salsa) i oli, encara que els seus ingredients poden ser d'allò més variats.

La carn es rosteix en un espet vertical giratori, i es tallen d'ella tires que després s'introdueixen en pans de pita o truites de blat de moro. Inicialment s'emprava exclusivament carn de xai. Avui en dia (almenys fora de Turquia) és comú la carn de vedella, res o d'au. La variant amb només verdures es coneix com vegetariana. També hi ha una varietat sense carn on a les verdures se'ls afegeix formatge feta.

Com veureu, jo he l'he fet amb uns pinxitos de xai amb Ras el Hanout, i queda formidable. A més, la farcirem amb ceba, tomàquet, julivert i salsa de iogurt. Se us farà la boca aigua!

Ingredients

Pa de pita

Ceba picada  

Tomàquet picat  

Julivert picat

Pinxitos de xai al Ras el Hanout  

Salsa de iogurt

Preparació
1.
shawarma kebab pas1

Preparem el pa de pita. Si voleu el podeu comprar fet, però no costa gens de fer. 

2.
shawarma kebab pas2

Picarem una mica de ceba, de tomàquet i de julivert.

3.
shawarma kebab pas3

Farem els pinxos morunos de xai al Ras el Hanout.

4.
shawarma kebab pas4

Ho servirem tot per separat amb una salsa de iogurt, així cadascú que es faci el seu shawarma kebab com més li agradi.

5.
shawarma kebab pas5

... i el pa de pita, clar...

6.
shawarma kebab pas6

... què tovet i què bo que està el pa de pita...

7.
shawarma kebab pas7

 Fuasss... espectacular!

8.
shawarma kebab pas8

La veritat és que està super bo... i a més super sa...

9.
shawarma kebab pas9

Penseu que tot són ingredients fets a casa, per tant, no heu de patir per si us posen coses "rares"... jeje.

10.
shawarma kebab pas10

Poseu molta salsa de iogurt... i estarà més bo.

11.
shawarma kebab pas11

Jo m'he posat fins al cul...

12.
shawarma kebab pas12

Si no teniu xai o vedella, també podeu improvisar i saltar una mica de "lacón" a la planxa... adobat amb Ras el Hanout i comí, però clar, si utilitzeu porc...

13.
shawarma kebab pas14

 Gaudiu-lo doncs.

14.
shawarma kebab pas15

Bon profit!