Hola, gourmeters!
Avui us portem la tan de moda smash Burger que no és més que una varietat d'hamburguesa americana cuita amb la tècnica d'aixafar la carn amb un estri anomenat "smasher" (d'aquí el seu nom), fins que quedi ben prima. Hi ha qui, durant la cocció, fins i tot hi posa un pes a sobre per garantir que el resultat sigui una hamburguesa fina, però alhora cruixent per fora i tendra per dins. La cocció és, per tant, molt ràpida.
Normalment, es fa amb carn de vedella i atès que la capa de carn queda tan fina, se sol prendre amb doble capa. I com no, per poder ser una autèntica smash burger no hi poden faltar altres elements com l'enciam, el tomàquet, els cogombres i el formatge, i fins i tot, una salsa ràpida especial que també us ensenyaré a preparar.
Som-hi!
640 g de carn de vedella picada (4 persones)
enciam tallat a tires
tomàquet tallat a rodanxes
cogombre encurtit
4 pa d'hamburguesa
formatge tipus "Cheddar"
Salsa (maionesa, mostassa, ketchup, tabasc, salsa worcester)
mantega
sal i pebre negre
Variants:
- Podeu fer les hamburgueses amb barreja de vedella i porc al 70%-30%
- Podeu utilitzar altres formatges per fondre
- Hi podeu afegir-hi ceba cruixent, crua o caramel·itzada
![IMG 1722 IMG 1722](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/51/60/img-1722.jpeg)
Primer tot heu de preparar la carn de l'hamburguesa. Ha de ser fresca, que us la preparin al moment. El tipus de carn i la quantitat anirà al vostre gust. Jo us mostraré com fer-les amb un 70% de vedella i un 30% de porc. Ambdues de bona qualitat.
![IMG 1725 IMG 1725](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/52/02/img-1725.jpeg)
La saleu, hi afegiu pebre negre i la barregeu bé.
![IMG 1728 IMG 1728](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/52/44/img-1728.jpeg)
Feu boles d'uns 80g. Aquestes "smash burgers" seràn dobles, per tant hi posarem dues per persona (160g). Les podeu fer més grans o més petites, al gust també.
![IMG 1705 IMG 1705](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/53/55/img-1705.jpeg)
Reserveu la carn a la nevera i prepareu la resta d'ingredients. Talleu l'enciam a tires fines.
![PUJAT PUJAT](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/53/97/pujat.jpeg)
Talleu unes rodanxes de tomàquet.
![IMG 1719 IMG 1719](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/54/39/img-1719.jpeg)
Els cogombres a tires, si voleu, o sencers.
![IMG 1711 IMG 1711](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/54/81/img-1711.jpeg)
I si us ve de gust podeu preparar aquesta salsa ràpida barrejant 3 cullerades de maionesa, 2 de ketchup, 1 mostassa groga, 1 de salsa worcester, 1/2 de tabasc.
![IMG 1717 IMG 1717](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/55/23/img-1717.jpeg)
Ho barregeu i ho reserveu.
![IMG 1741 IMG 1741](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/55/65/img-1741.jpeg)
Primer pas, poseu a escalfar una mica de mantega en una planxa, i torreu una mica el pa.
![IMG 1750 IMG 1750](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/56/07/img-1750.jpeg)
Torreu totes els pans i els reserveu.
![IMG 1751 IMG 1751](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/56/49/img-1751.jpeg)
Poseu una mica més de mantega a la planxa i col·loqueu una o dues boles (depen si la planxa és gran o no).
![IMG 1753 IMG 1753](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/56/91/img-1753.jpeg)
Poseu un paper de forn a sobre de la bola de carn.
![IMG 1731 IMG 1731](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/57/60/img-1731.jpeg)
Necessitareu un "smasher" o, altrament, podeu fer servir qualsevol superfície plana que permeti aixafar la carn.
![IMG 1757 IMG 1757](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/58/83/img-1757.jpeg)
Ara heu de prémer ben fort, sense por, amb la intenció de gairebé tocar la planxa amb l'smasher.
![IMG 1764 IMG 1764](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/60/03/img-1764.jpeg)
Us ha de quedar ben aixafada. Amb el foc ben fort, feu l'hamburguesa durant un minut i mig o dos per cada banda.
![IMG 1759 IMG 1759](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/60/45/img-1759.jpeg)
En aquest temps, apliqueu una mica de salsa al pa.
![IMG 1763 IMG 1763](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/60/87/img-1763.jpeg)
Una bona quantitat d'enciam.
![IMG 1773 IMG 1773](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/61/29/img-1773.jpeg)
El tomàquet.
![IMG 1774 IMG 1774](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/61/71/img-1774.jpeg)
I el cogombre.
![IMG 1768 IMG 1768](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/62/13/img-1768.jpeg)
Doneu-li la volta a la carn, us ha de quedar torrada. Normalment l'altre cara es fa encara més ràpidament. Cuineu-la al vostre gust.
![IMG 1770 IMG 1770](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/62/55/img-1770.jpeg)
Poseu-li el formatge a sobre.
![IMG 1782 IMG 1782](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/62/97/img-1782.jpeg)
I de seguida ja podreu col·locar la primera capa de carn. Repetiu el procés per fer l'hamburguesa doble.
![IMG 1794 IMG 1794](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/43/14/63/39/img-1794.jpeg)
Acabeu l'hamburguesa amb més salsa i a menjar!
Bon profit!