Hola, gourmeters!

Avui us portem la tan de moda smash Burger que no és més que una varietat d'hamburguesa americana cuita amb la tècnica d'aixafar la carn amb un estri anomenat "smasher" (d'aquí el seu nom), fins que quedi ben prima. Hi ha qui, durant la cocció, fins i tot hi posa un pes a sobre per garantir que el resultat sigui una hamburguesa fina, però alhora cruixent per fora i tendra per dins. La cocció és, per tant, molt ràpida.

Normalment, es fa amb carn de vedella i atès que la capa de carn queda tan fina, se sol prendre amb doble capa. I com no, per poder ser una autèntica smash burger no hi poden faltar altres elements com l'enciam, el tomàquet, els cogombres i el formatge, i fins i tot, una salsa ràpida especial que també us ensenyaré a preparar.

Som-hi!

Ingredients

640 g de carn de vedella picada (4 persones)

enciam tallat a tires

tomàquet tallat a rodanxes

cogombre encurtit

4 pa d'hamburguesa

formatge tipus "Cheddar"

Salsa (maionesa, mostassa, ketchup, tabasc, salsa worcester)

mantega

sal i pebre negre

Variants:

- Podeu fer les hamburgueses amb barreja de vedella i porc al 70%-30%

- Podeu utilitzar altres formatges per fondre

- Hi podeu afegir-hi ceba cruixent, crua o caramel·itzada

 

Preparació
1.

Primer tot heu de preparar la carn de l'hamburguesa. Ha de ser fresca, que us la preparin al moment. El tipus de carn i la quantitat anirà al vostre gust. Jo us mostraré com fer-les amb un 70% de vedella i un 30% de porc. Ambdues de bona qualitat.

2.

La saleu, hi afegiu pebre negre i la barregeu bé.

3.

Feu boles d'uns 80g. Aquestes "smash burgers" seràn dobles, per tant hi posarem dues per persona (160g). Les podeu fer més grans o més petites, al gust també.

4.

Reserveu la carn a la nevera i prepareu la resta d'ingredients. Talleu l'enciam a tires fines.

5.

Talleu unes rodanxes de tomàquet.

6.

Els cogombres a tires, si voleu, o sencers.

7.

I si us ve de gust podeu preparar aquesta salsa ràpida barrejant 3 cullerades de maionesa, 2 de ketchup, 1 mostassa groga, 1 de salsa worcester, 1/2 de tabasc. 

8.

Ho barregeu i ho reserveu.

9.

Primer pas, poseu a escalfar una mica de mantega en una planxa, i torreu una mica el pa.

10.

Torreu totes els pans i els reserveu.

11.

Poseu una mica més de mantega a la planxa i col·loqueu una o dues boles (depen si la planxa és gran o no).

12.

Poseu un paper de forn a sobre de la bola de carn.

13.

Necessitareu un "smasher" o, altrament, podeu fer servir qualsevol superfície plana que permeti aixafar la carn.

14.

Ara heu de prémer ben fort, sense por, amb la intenció de gairebé tocar la planxa amb l'smasher.

15.

Us ha de quedar ben aixafada. Amb el foc ben fort, feu l'hamburguesa durant un minut i mig o dos per cada banda.

16.

En aquest temps, apliqueu una mica de salsa al pa.

17.

Una bona quantitat d'enciam.

18.

El tomàquet.

19.

I el cogombre.

20.

Doneu-li la volta a la carn, us ha de quedar torrada. Normalment l'altre cara es fa encara més ràpidament. Cuineu-la al vostre gust.

21.

Poseu-li el formatge a sobre.

22.

I de seguida ja podreu col·locar la primera capa de carn. Repetiu el procés per fer l'hamburguesa doble.

23.

Acabeu l'hamburguesa amb més salsa i a menjar!

24.

Bon profit!