El sonso o barrinaire és un peix petit ideal per enfarinar i fregir. És un peix no creix més de 15-17cm i per tant, no són captures prohibides. Es capturen amb sonseres i es troba als mercats de Catalunya durant tot l'estiu. És un peix que no té massa interés comercial i no acabo d'entendre perqué. És excel·lent de gust i, juntament amb el xanguet, conformen un platillo ideal per fer el vermut, i que apassiona als més menuts de la casa. També els podeu fer en truita. A més, al ser tan petits només s'han de rentar, no els haureu de netejar ni res. S'enfarinen, es salen... i es fregeixen fins que quedin molt cruixents... i com el que menja pipes... és un no parar fins que s'acaben.

Ingredients

350gr. sonso fresc  

farina  

oli per fregir

sal  

llimona

  

Variants:  

- Li podeu afegir una mica de farina de blat de moro o de llevat químic en pols.

Preparació
1.
sonso fregit pas1

Primer de tot rentarem bé el peix.

2.
sonso fregit pas2

Sempre té la mateixa mida el sonso.

3.
sonso fregit pas3

El salem una mica i l'enfarinem mentre escalfem una paella amb abundant oli per fregir.

4.
sonso fregit pas4

Un cop fregidet, el deixeu una estona sobre un paper absorbent i ja el podeu servir.

5.
sonso fregit pas5

Que estigui ben calentó. Ummm...no m'en puc estar de tastar-lo abans de portar-ho a taula!

6.
sonso fregit pas6

Ah!... imprescindible acompanyar-los amb unes llesquetes de pa amb tomàquet.

7.
sonso fregit pas7

M'encanta.

8.
sonso fregit pas8

Per cert, el sonso el podeu trobar encara més petit...

9.
sonso fregit pas9

... i clar, encara us quedarà més cruixent.

10.
sonso fregit pas10

Bon Profit!