El sonso o barrinaire és un peix petit ideal per enfarinar i fregir. És un peix no creix més de 15-17cm i per tant, no són captures prohibides. Es capturen amb sonseres i es troba als mercats de Catalunya durant tot l'estiu. És un peix que no té massa interés comercial i no acabo d'entendre perqué. És excel·lent de gust i, juntament amb el xanguet, conformen un platillo ideal per fer el vermut, i que apassiona als més menuts de la casa. També els podeu fer en truita. A més, al ser tan petits només s'han de rentar, no els haureu de netejar ni res. S'enfarinen, es salen... i es fregeixen fins que quedin molt cruixents... i com el que menja pipes... és un no parar fins que s'acaben.
350gr. sonso fresc
farina
oli per fregir
sal
llimona
Variants:
- Li podeu afegir una mica de farina de blat de moro o de llevat químic en pols.
Primer de tot rentarem bé el peix.
Sempre té la mateixa mida el sonso.
El salem una mica i l'enfarinem mentre escalfem una paella amb abundant oli per fregir.
Un cop fregidet, el deixeu una estona sobre un paper absorbent i ja el podeu servir.
Que estigui ben calentó. Ummm...no m'en puc estar de tastar-lo abans de portar-ho a taula!
Ah!... imprescindible acompanyar-los amb unes llesquetes de pa amb tomàquet.
M'encanta.
Per cert, el sonso el podeu trobar encara més petit...
... i clar, encara us quedarà més cruixent.
Bon Profit!