Una recepta ideal ara que les temperatures baixes s'aproximen. No hi ha res millor per preparar que una bona sopa. En aquest cas el nostre xef, Oscar Manresa ens ensenya a fer una sopa que ell feia molt sovint amb el seu pare, quan volia entrar en calor: la sopa de farigola. La sopa de farigola és una sopa tradicional de la nostra gastronomia. El plat s'elabora amb ou, pa torrat o del dia anterior, uns allets i una branqueta de farigola. Preparem un brou utilitzant la farigola i els alls i després escalfem l'ou damunt del pa (en aquest cas, l'Oscar ha triturat el pa dins de la sopa perquè agafi textura).
1 manat de farigola
800 g brou
1 ou
100 g pa sec
2 alls
50 g oli d'oliva
En una cassola, hi posem un raig d'oli, un all trencat en daus petits i una branca de farigola. Ho remenem.
Uns 60-90 segons després, hi aboquem el caldo de pollastre o de verdures, segons el gust de cadascú.
Tots aquests minuts serviran perquè agafi unes aromes increïbles i el gust final sigui encara millor.
Uns 8 o 10 minuts després traiem l'all i la branca de farigola. Per contra, hi afegim trossos de pa sec. Ho triturem tot.
Un cop triturat tot, el color canviarà una mica i serà un pèl més fosc.
Ja podem servir, però abans hi podem afegir un rovell d'ou al centre de la sopa. Això és opcional, però és altament recomanable fer-ho. Bon profit!