Una plat tradicional a la nostra península. Excel·lent sopeta per consumir en qualsevol moment de l'any. Aquesta sopa és d'aquells plats que sempre està molt més bo del que ens imaginem. Creieu-me. Emprenya una mica haver de tallar la verdura tan petita, en brunoise que es diu, però en 10 minuts ho tindrem enllestit.
La resta, es fa amb els ulls tancats. Us recomano la lectura prèvia de la recepta Brou de verdures.
1,5 l de brou de verdures
verdura trinxada petita (pastanaga, porro, api, pebrot vermell, pebrot verd, ceba, etc...)
1 tomàquet madur ratllat
1/2 ceba trinxada petita
1 gra d'all trinxat
pasta tipus "mariscos"
sal
Variants:
Podeu afegir mitja cullerada petita de pebre vermell dolç al sofregit
Podeu fer servir altres tipus de pasta
S'hi poden incorporar trossets de pollastre amb el sofregit
Primer haurem de fer el brou de verdures.
Colar-lo...
i reservar-lo.
Ara rentem i preparem la verdura que farem servir per a decorar la sopa.
Talleu a daus ben petits.
Aquest tipus de tall es diu "brunoise", un terme francès.
Començarem per enrossir la ceba amb un raig d'oli d'oliva.
Hi afegirem l'all trinxat i deixarem que tot plegat agafi una mica de color.
Seguidament, hi posarem el tomàquet ratllat. Si voleu, podeu afegir-hi una punteta de pebre vermell, per reforçar el color, bàsicament. Deixeu que el tomàquet es cogui i perdi tota l'aigua.
A continuació, hi abocarem la verdura trinxada.
Li donarem un parell de voltes i deixarem sofregir un minutet.
Immediatament, hi abocarem el brou calent de verdures.
I la pasta. Jo he utilitzat els anomenats «mariscos» que són ideals per a la Sopa Jardinera, però podeu fer servir fideus o el tipus de pasta que més us agradi.
Cap a dins. Una mica de sal i...
ho taparem i ho deixarem fer uns 15 minuts a foc mitjà.
Comproveu que la pasta estigui feta.
Deixeu-ho reposar 5 minutets amb el foc apagat.
I ja ho podrem servir. Ummmmm.... què bona!
Bon profit!