Sempre entra bé una sopa de peix, oi? A més, ja sabeu que el lluç té un contingut calòric molt baix, el que fa d'aquest un plat molt saludable, a més de bo. Com veureu a les variants, hi ha qui serveix aquesta sopa amb allioli negat. O com he fet jo, la podeu acompanyar d'uns daus de pa de torrat.

L'elaboració del plat és senzilla i ràpida, més encara si ja teniu el brou de peix preparat o congelat. Aquest brou el podeu fer amb la mateixa espina del lluç i res més. Però a mi m'agrada enriquir una mica els brous i hi he afegit unes verdures i unes galeres. Hi podeu posar algun cranc i més espines d'altres peixos. Que vagi de gust!

Ingredients

1 lluç fresc (separats els filets de les espines i el cap)

200 g de fideus del número 2

2 fulles de llorer

aigua

sal

Variants:

Es pot servir amb allioli negat aromatitzat amb all i julivert picats

Es pot servir amb julivert trinxat per sobre

Podeu enriquir el brou amb unes verdures (pastanaga, tomàquet, api, porro, ceba, julivert)

Podeu afegir al brou galeres, crancs i tota mena d'espines de peix blanc

Preparació
1.

Demaneu a la peixateria que us treguin els lloms del lluç i us guardin el cap i l'espina.

2.

Renteu bé el peix i reserveu-lo.

3.

Prepareu la verdura. És opcional, ja que per fer la recepta original no cal verdura. Jo he posat una pastanaga, un tros de porro, un tros d'api, un tomàquet, julivert i una ceba petita.

4.

Netegeu-la i trinxeu-la, a trossos grans.

5.

Ara, en una cassola, poseu a enrossir la verdura.

6.

Hi poseu també el llorer i ho remeneu de tant en tant.

7.

Passats uns 10 minuts, quan la ceba comenci a estovar-se, ja hi podeu afegir el peix.

8.

I ho deixeu enrossir uns minuts més.

9.

Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua.

10.

Una mica de sal.

11.

I ho deixeu bullir entre 20-25 minuts.

12.

Passat aquest temps, apagueu el foc.

13.

Coleu el brou.

14.

I ara és qüestió de fer la sopa.

15.

Enceneu el foc i poseu una tassa de fideus del número 2 per persona. Deixeu-ho coure uns 12-15 minuts fins que la pasta estigui feta.

16.

A banda, talleu els lloms de lluç a trossos.

17.

Incorporeu el peix quan faltin 5 minuts per acabar la cocció de la pasta.

18.

I de seguida tindreu la sopeta acabada.

19.

Serviu-la ben calenta.

20.

Que bona!

21.

Si us ve de gust, podeu acompanyar-la a taula amb uns daus de pa torrat.

22.

Ben bona quedarà també.

23.

Bon profit!