Sempre entra bé una sopa de peix, oi? A més, ja sabeu que el lluç té un contingut calòric molt baix, el que fa d'aquest un plat molt saludable, a més de bo. Com veureu a les variants, hi ha qui serveix aquesta sopa amb allioli negat. O com he fet jo, la podeu acompanyar d'uns daus de pa de torrat.
L'elaboració del plat és senzilla i ràpida, més encara si ja teniu el brou de peix preparat o congelat. Aquest brou el podeu fer amb la mateixa espina del lluç i res més. Però a mi m'agrada enriquir una mica els brous i hi he afegit unes verdures i unes galeres. Hi podeu posar algun cranc i més espines d'altres peixos. Que vagi de gust!
1 lluç fresc (separats els filets de les espines i el cap)
200 g de fideus del número 2
2 fulles de llorer
aigua
sal
Variants:
Es pot servir amb allioli negat aromatitzat amb all i julivert picats
Es pot servir amb julivert trinxat per sobre
Podeu enriquir el brou amb unes verdures (pastanaga, tomàquet, api, porro, ceba, julivert)
Podeu afegir al brou galeres, crancs i tota mena d'espines de peix blanc
Demaneu a la peixateria que us treguin els lloms del lluç i us guardin el cap i l'espina.
Renteu bé el peix i reserveu-lo.
Prepareu la verdura. És opcional, ja que per fer la recepta original no cal verdura. Jo he posat una pastanaga, un tros de porro, un tros d'api, un tomàquet, julivert i una ceba petita.
Netegeu-la i trinxeu-la, a trossos grans.
Ara, en una cassola, poseu a enrossir la verdura.
Hi poseu també el llorer i ho remeneu de tant en tant.
Passats uns 10 minuts, quan la ceba comenci a estovar-se, ja hi podeu afegir el peix.
I ho deixeu enrossir uns minuts més.
Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua.
Una mica de sal.
I ho deixeu bullir entre 20-25 minuts.
Passat aquest temps, apagueu el foc.
Coleu el brou.
I ara és qüestió de fer la sopa.
Enceneu el foc i poseu una tassa de fideus del número 2 per persona. Deixeu-ho coure uns 12-15 minuts fins que la pasta estigui feta.
A banda, talleu els lloms de lluç a trossos.
Incorporeu el peix quan faltin 5 minuts per acabar la cocció de la pasta.
I de seguida tindreu la sopeta acabada.
Serviu-la ben calenta.
Que bona!
Si us ve de gust, podeu acompanyar-la a taula amb uns daus de pa torrat.
Ben bona quedarà també.
Bon profit!