L'altre dia tenia convidats i no sabia què fer de postres. Tenia un extraordinari gelat de maduixes al congelador i vaig rumiar una mica com presentar-lo ràpidament. Una recepta totalment improvisada què ha donat bon resultat. I això no sempre passa. Vosaltres no ho veieu, però hi ha coses que cuino que no publico perquè penso que no mereixen ser divulgades.
No perquè siguin més o menys bones, sinó perquè no ens aporten res. Hi ha gent que publica absolutament tot allò que cuina, tot i saber que hi ha plats que no els recomanarien a ningú perquè han quedat, diguem-ne, una mica «mediocres», per no dir una altra cosa. Ja m'enteneu. No parlo de publicar uns ous amb patates, que són tota una autoritat en la cuina, parlo de publicar certs «invents» que no van enlloc. Aquestes postres han resultat ser d'aquelles coses vistoses, bones i fàcils de fer. Tan senzill com això. Per tant, aquí queda publicada. Us presento dues versions: amb gelat de torró Xixona i amb gelat de maduixa.
1 iogurt al gust
300 g de maduixes madures
Gelat al gust
Reducció de Pedro Ximénez
Variants:
Opcionalment podeu afegir uns encenalls de sucre bolat (carbó de reis)
Hi podeu incorporar una galeta
Netegeu bé les maduixes i tritureu-les junt amb una culleradeta de sucre.
Ja tenim les maduixes triturades.
Omplim els nostres bols...
... procurarem cobrir tot el iogurt, que no es vegi.
La primera versió l'he acabat amb gelat de torró al qual he afegit una mica de sucre bolat, però si no en teniu, podeu utilitzar daus de sucre morè una mica triturats.
Els he rematat amb una reducció de Pedro Ximénez i una fulla de menta. Com explotem el Pedro Ximénez últimament, eh? I és que està de moda nanos.
Fa bona pinta oi?
Aquestes són unes postres que tothom menja en silenci, se les acaben sempre i ningú en deixa. Què vol dir?
L'altra versió és amb un excel·lent gelat de llet amb nata i maduixes.
En podeu fer boles si voleu, però jo trobo que un tros de gelat desordenat queda molt estètic. Sembla una illa en un mar de lava, oi?
El rajolí de Pedro Ximénez que no hi falti, ni tampoc la maduixeta decorativa.
I la galeta, és clar. Bon profit!