Cal aprofitar bé la temporada de maduixes, per això, avui us presentem unes postres d'allò més refrescants. La maduixa, a més d'estar molt bona i ser molt versàtil a la cuina, gaudeix d'unes propietats nutricionals que convé recordar. Té molta vitamina C (més que altres fruites), vitamina A, vitamina B9 (àcid fòlic), important per a les embarassades.
Som-hi!
500 g de maduixes
el suc d'una taronja
el suc d'una llimona
un raig de vinagre balsàmic
pell de llimona
50 g de sucre
40 ml d'aigua
Variants:
Podeu decorar la sopa amb altres fruites com kiwi, taronja, nabius, gerds, cireres, etc..
Es pot servir amb una bola de gelat
Feu un almíbar amb el sucre i l'aigua. Remeneu-los bé i un cop arrenqui el bull espereu un minut aproximadament (que es fongui el sucre) i ja podreu apagar el foc. Deixeu-lo refredar a temperatura ambient.
A continuació, retireu les fulles verdes i la part més blanca de les maduixes. Reserveu un parell de maduixes per persona per decorar el plat, les més maques.
Un cop l'almíbar sigui completament fred, passeu-lo dins d'un recipient per batre.
Poseu-hi les maduixes.
Espremeu una taronja.
Espremeu una llimona també.
Afegiu el suc dels cítrics al pot amb les maduixes.
Ara, afegiu-hi un raig de vinagre balsàmic. El vinagre combina molt bé amb la maduixa, ja ho sabeu.
Tampoc us passeu i condicioneu el plat. Aproximadament una cullereta de café de vinagre.
I ara si, per fi, tritureu la barreja fins deixar-ho ben fi. Reserveu aquesta sopa a la nevera almenys dues hores, que agafi fred.
En el moment d'emplatar, prepareu altres fruites per decorar plat i aprofiteu les maduixes més maques que havíeu reservat anteriorment.
Ara, col·loqueu unes fruites al fons del plat i aboqueu-hi la sopa. Aquest procés el podeu fer a taula si voleu, que sempre queda espectacular.
Bon profit!