Avui us presento un d'aquells entrants que et fan salivar quan fa calor. A internet, trobareu moltes variants d'aquesta recepta, moltes d'elles incorporen nata líquida, llet o llet evaporada. Jo us proposo, més que una sopa, un batut de meló. I és que, quan un meló és dolç i ben madur, és preferible no alterar el seu excepcional sabor. Per tant, i com veureu, aquest plat és ben senzill de fer i entra de meravella.
Els encenalls torrats de pernil ibèric li aportaran la sofisticació necessària per a convertir un vulgar batut en un entrant de categoria. Un plaer sa i refrescant ideal per als dies de més calor de l'any.
meló normal
meló tipus Gàl·lia
oli d'oliva verge extra
50 g de pernil ibèric
menta per decorar
Variants:
S'hi pot afegir un raig de nata líquida o llet a la sopa de meló
![sopa melo encenalls pernil iberic pas1 sopa melo encenalls pernil iberic pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/16/78/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas1.jpeg)
Començarem per obrir els nostres melons. Assegureu-vos que siguin ben madurs.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas2 sopa melo encenalls pernil iberic pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/17/05/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas2.jpeg)
D'entrada, prepararem unes broquetes de boles de meló que resultaran molt simpàtiques a la vista.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas3 sopa melo encenalls pernil iberic pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/17/32/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas3.jpeg)
Amb una cullera especial, farem boles de meló.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas4 sopa melo encenalls pernil iberic pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/17/59/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas4.jpeg)
Amb dues boles per persona serà suficient.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas6 sopa melo encenalls pernil iberic pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/18/13/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas6.jpeg)
Ara fem el mateix amb l'altre tipus de meló.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas7 sopa melo encenalls pernil iberic pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/18/40/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas7.jpeg)
De fet, ho podeu fer amb tots els tipus de meló que trobeu, tot combinant colors i sabors.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas8 sopa melo encenalls pernil iberic pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/18/67/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas8.jpeg)
Reservem les broquetes.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas9 sopa melo encenalls pernil iberic pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/18/94/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas9.jpeg)
Ara aprofitarem tot el meló sobrant on hem fet les boles.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas10 sopa melo encenalls pernil iberic pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/19/21/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas10.jpeg)
Tallem una llesca ben gruixuda i traiem les llavors.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas11 sopa melo encenalls pernil iberic pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/19/48/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas11.jpeg)
Col·loquem el meló ben net dins un bol per triturar.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas12 sopa melo encenalls pernil iberic pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/19/75/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas12.jpeg)
Fem el mateix amb l'altre meló.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas13 sopa melo encenalls pernil iberic pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/20/02/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas13.jpeg)
I ara, tal qual, ho triturem.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas14 sopa melo encenalls pernil iberic pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/20/29/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas14.jpeg)
Que quedi ben fi. Ho reservem a la nevera.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas15 sopa melo encenalls pernil iberic pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/20/56/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas15.jpeg)
Anem a pel pernilet.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas16 sopa melo encenalls pernil iberic pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/20/83/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas16.jpeg)
El tallem amb unes tisores, ben petitó.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas17 sopa melo encenalls pernil iberic pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/21/10/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas17.jpeg)
Escalfem una paella i, sense gens d'oli, saltem aquests encenalls de pernil.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas18 sopa melo encenalls pernil iberic pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/21/37/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas18.jpeg)
De seguida que canviï de color, ja el podrem retirar.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas19 sopa melo encenalls pernil iberic pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/21/64/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas19.jpeg)
A l'hora d'emplatar, aboquem el batut de meló al plat i...
![sopa melo encenalls pernil iberic pas20 sopa melo encenalls pernil iberic pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/21/91/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas20.jpeg)
decorem amb els encenalls de pernil, la broqueta de meló i un raig d'oli d'oliva verge extra.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas21 sopa melo encenalls pernil iberic pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/22/18/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas21.jpeg)
Una cullera i a gaudir.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas22 sopa melo encenalls pernil iberic pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/22/45/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas22.jpeg)
Pocs plats són tan refrescants com aquest, la veritat. Serviu-lo ben fred, ben fred.
![sopa melo encenalls pernil iberic pas23 sopa melo encenalls pernil iberic pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/47/22/72/sopa-melo-encenalls-pernil-iberic-pas23.jpeg)
Bon profit!