Aquestes són unes postres típiques d'Alemanya, però a la pastisseria l'havíem fet tota la vida. També es troba a l'Argentina un strudel de carn amb panses de raïm, amb farciment d'empanada de carn i sucre per sobre. En aquest cas, us porto el que fèiem a la pastisseria, de tant en tant, i que vindria a ser un "Apfelstrudel", ja que porta poma i fruits secs com nou, panses, pinyons, ametlla, dàtil, etc. Us recomano servir-lo calent amb una salsa anglesa freda per sobre o, a l'inrevés, fred amb una salsa anglesa calenta per sobre. O també amb una mica de nata, clar.
1 planxa de full
2 pomes golden
25 grams panses al rom
un grapat de pinyons
un grapat d'ametlla granet
un grapat de dàtil
barreja de fruits secs picats (dàtil, ametlla, avellana, nou, etc.)
50 g mantega
pa ratllat
1 ou
sucre
sucre llustre
Variants:
Podeu utilitzar els fruits secs que més us agradin
Si us agrada més dolç, podeu posar una mica de mel o sucre a sobre de la poma, per dins.
Preparem una planxa de full. Com sempre, el full el podeu fer a casa, però si no teniu temps el podeu comprar a qualsevol supermercat.
Pelarem les pomes i traurem els cors. Després les tallarem a trossets. Reservem.
Agafem i piquem tots els fruits secs, les panses i els dàtils.
També utilitzaré una barreja de fruits secs que ja tenia i que porta una mica de tot.
La vaig utilitzar per a fer els dolços àrabs Baklava.
Posarem a desfer la mantega, a foc molt baix, no la volem coure, només desfer.
He comprat un pot d'ametlla granet, que m'anirà bé pels panellets també.
Jo també faig com l'Amelie...
Ara començarem a muntar el nostre strudel. Abans de res, agafeu el pa ratllat.
La funció que té el pa és la d'absorbir tots els fluids que deixi anar la poma.
A sobre, començarem a escampar les panses, les nous...
... les pomes... heu de procurar utilitzar la franja de dalt (i no al mig) que us anirà millor per embolicar-lo després...
... una mica més d'Amelie... quin gustet!
Escampem l'ametlla per sobre...
Ara uns pinyonets...
Ara la barreja de fruits secs... i com veieu se li pot afegir tot el que més ens agradi.
Ja el tindrem a punt.
Agafem la mantega que tenim desfeta i l'escampem per sobre.
Seguidament, i com si fos un braç de gitano, enrotllarem el nostre strudel, amb molt de compte. Us aconsello pintar les cantonades amb aigua i així s'enganxarà bé.
Amb les mans li acabem de donar la forma desitjada.
El col·locarem a sobre d'un paper cuisson, en una safata pel forn.
Punxeu-lo amb una forquilla per tot arreu. No ens interessa que pugi.
Finalment, tireu uns trossets d'ametlla granet per sobre...
... i un polsim de sucre...
Ara si, el posem a coure a 180° uns 30 minuts.
Controleu-lo bé que no es cremi, que cada forn és un món, eh?
Ja està cuit.
El traiem del forn. Veureu a la safata com ha deixat anar força líquid. És normal.
El posem en un cartó + blonda i, un cop fred...
... li tirarem sucre llustre per sobre.
Ja està fet.
Quina pinta.
Només ens quedarà tastar-lo... l'obrim?
Així és com queda per dins.
Fan ganes de fer-li una mossegada! Penseu que no és tan dolç com pugui semblar. El farciment no en porta gens.
El podeu acompanyar amb una crema anglesa, nata, mel, o les porcades que més us agradin... o una copeta de mistela li va molt bé.
Bon Profit!