Aquestes són unes postres típiques d'Alemanya, però a la pastisseria l'havíem fet tota la vida. També es troba a l'Argentina un strudel de carn amb panses de raïm, amb farciment d'empanada de carn i sucre per sobre. En aquest cas, us porto el que fèiem a la pastisseria, de tant en tant, i que vindria a ser un "Apfelstrudel", ja que porta poma i fruits secs com nou, panses, pinyons, ametlla, dàtil, etc. Us recomano servir-lo calent amb una salsa anglesa freda per sobre o, a l'inrevés, fred amb una salsa anglesa calenta per sobre. O també amb una mica de nata, clar.

Ingredients

1 planxa de full

2 pomes golden

25 grams panses al rom

un grapat de pinyons

un grapat d'ametlla granet

 un grapat de dàtil

barreja de fruits secs picats (dàtil, ametlla, avellana, nou, etc.)

50 g mantega

pa ratllat

1 ou

sucre

sucre llustre

Variants:

Podeu utilitzar els fruits secs que més us agradin

Si us agrada més dolç, podeu posar una mica de mel o sucre a sobre de la poma, per dins.

Preparació
1.

Preparem una planxa de full. Com sempre, el full el podeu fer a casa, però si no teniu temps el podeu comprar a qualsevol supermercat.

2.

Pelarem les pomes i traurem els cors. Després les tallarem a trossets. Reservem.

3.

Agafem i piquem tots els fruits secs, les panses i els dàtils.

4.

També utilitzaré una barreja de fruits secs que ja tenia i que porta una mica de tot.

5.

La vaig utilitzar per a fer els dolços àrabs Baklava.

6.

Posarem a desfer la mantega, a foc molt baix, no la volem coure, només desfer.

7.

He comprat un pot d'ametlla granet, que m'anirà bé pels panellets també.

8.

Jo també faig com l'Amelie...

9.

Ara començarem a muntar el nostre strudel. Abans de res, agafeu el pa ratllat.

10.

La funció que té el pa és la d'absorbir tots els fluids que deixi anar la poma.

11.

A sobre, començarem a escampar les panses, les nous...

12.

... les pomes... heu de procurar utilitzar la franja de dalt (i no al mig) que us anirà millor per embolicar-lo després...

13.

... una mica més d'Amelie... quin gustet!

14.

Escampem l'ametlla per sobre...

15.

Ara uns pinyonets...

16.

Ara la barreja de fruits secs... i com veieu se li pot afegir tot el que més ens agradi.

17.

Ja el tindrem a punt.

18.

Agafem la mantega que tenim desfeta i l'escampem per sobre.

19.

Seguidament, i com si fos un braç de gitano, enrotllarem el nostre strudel, amb molt de compte. Us aconsello pintar les cantonades amb aigua i així s'enganxarà bé.

20.

Amb les mans li acabem de donar la forma desitjada.

21.

El col·locarem a sobre d'un paper cuisson, en una safata pel forn.

22.

Punxeu-lo amb una forquilla per tot arreu. No ens interessa que pugi.

23.

Finalment, tireu uns trossets d'ametlla granet per sobre...

24.

... i un polsim de sucre...

25.

Ara si, el posem a coure a 180° uns 30 minuts.

26.

Controleu-lo bé que no es cremi, que cada forn és un món, eh?

27.

Ja està cuit.

28.

El traiem del forn. Veureu a la safata com ha deixat anar força líquid. És normal.

29.

El posem en un cartó + blonda i, un cop fred...

30.

... li tirarem sucre llustre per sobre.

31.

Ja està fet.

32.

Quina pinta.

33.

Només ens quedarà tastar-lo... l'obrim?

34.

Així és com queda per dins.

35.

Fan ganes de fer-li una mossegada! Penseu que no és tan dolç com pugui semblar. El farciment no en porta gens.

36.

El podeu acompanyar amb una crema anglesa, nata, mel, o les porcades que més us agradin... o una copeta de mistela li va molt bé.

37.

Bon Profit!