He volgut mostrar-vos una forma ben bona de menjar verdura. Clar, amb verdura que no és ecològica també es pot fer... però no queda, ni de bon tros, igual de bo. De fet, és la gràcia del plat. És molt fàcil de fer.
El farcirem amb verdureta cuita al forn... barrejada amb una crema de xampinyons... per donar-li una textura al paladar més atractiva i l'acompanyarem amb una panotxa de blat de moro... que és força bona, li aporta un contrast dolcet al plat... i, perquè no dir-ho, per donar-li una sortida a aquest producte que no gastem massa. Espero que us agradi.
1 fulla gran de pasta de full
1 carbassó
1 albergínia
1 pebrot vermell
2 pebrots verds
1 ceba tendre gran
500gr. xampinyons frescos
oli d'oliva
sal
1 panotxa per persona de blat de moro per acompanyar
1 ou batut per pintar
Primer de tot, pelem el blat de moro ecològic i el courem mentre fem la resta.
Les farem al forn. Busco una textura cruixent i torradeta. Les panotxes de blat de moro també es poden coure en aigua (uns 15-20 minuts) fins que quedin tovetes... i conservaran tot el color. Però en aquesta ocasió les he volgut fer al forn, amb un raig d'oli i sal. Estaran uns 35-40 minuts a 180º i en els últims 10 minuts li afegirem una mica de mantega per sobre... que encara les enfosquirà més.
Ara netegem bé tota la verdura. Podeu triar la verdura que més us agradi.
En una safata pel forn, posarem un albergínia a tires... un carbassó, un pebrot vermell... una ceba tendre i un parell de pebrots verds. Un raig d'oli... i una mica de sal. Clar, si la podeu fer en un forn de llenya o a la barbacoa... més bona quedarà.
Ara rentarem bé els xampinyons...
... i els tallarem a trossos.
Podeu coure la verdura juntament amb el blat de moro. De tant en tant doneu-li la volta.
Al blat de moro també.
Ara, en una paella calenta amb un raig d'oli i un polsim de sal, saltejarem els xampinyons.
La idea és que agafin aquest color torradet.
El blat de moro ja està gairebé fet. Li posem una mica de mantega per sobre.
La verdura ja està cuita.
Si voleu, com he fet jo, podeu daurar una mica més la verdura en una planxa, fins que tingui aquest color.
Ara prepararem la crema. En una paella, hi posem la meitat dels xampinyons... uns trossets de ceba... i unes tires de pebrot vermell... tot escalivat... del que ja tenim cuit.
Afegim 150gr. de nata líquida per cuinar. Un polsim de sal... un polsim de nou moscada i pebre negre. Ho deixem uns 3 o 4 minuts, que es faci la nata.
Ara, ens quedarà triturar-ho bé.
Compte perqué busquem una textura força espessa. Si la feu massa líquida us sortirà de l'strudel. Això ho heu de tenir en compte. És el moment de rectificar de sal si cal.
El blat de moro ja està torradet i ben cuit. El reservem.
Preparem la pasta de full per l'strudel. És complicat fer el full, però no deixeu de provar-ho, eh?
El gruix, més o menys... com un cartró.
A sobre d'una capa de full... hi anirem col·locant la nostre verdureta.
Com veureu... he fet una capa força llarga de full. Un cop enrotllat... el tallaré i congelaré una part. Procureu posar un tros diferent de cada verdura en tot moment.
Ara, distribuïm una mica la crema de xampinyons.
A sobre, posem ceba i xampinyons... i més verdureta.
Una última capa de crema....
I, amb molta cura, ja ho podeu enrotllar. Heu de tenir la precaució de tirar farina al taulell abans de posar el full, per evitar que s'enganxi.
Feu una lleugera pressió... i enganxeu-lo mullant amb una mica d'aigua les cantonades.
Col·loquem l'strudel sobre un paper cuisson en una safata pel forn. Preescalfem el forn a 190º.
Batim un ou...
... i pintem l'strudel.
Fins que estigui cuit i torradet.
Deixeu-lo refredar 10 minuts.
L'obrim o què?... ummm... el que buscava... un farciment de verdures... però cremós.
Tallem uns porcions per servir-ho.
La panotxa com a guarnició i un raig d'oli per amanir-ho tot plegat.