En aquesta web ja hem vist com fer diferents suquets de peix, ranxets i romescos. Avui us porto un nou suquet fet amb lluç, un peix suau i melós, que encaixa perfectament amb la intensitat de les gambes vermelles. Recordem que per ser considerat suquet ha de tenir patates i picada. Amb tot tindreu un tradicional plat de costa que no podeu deixar de tastar.

Un plat de 10!

 

Ingredients

8 trossos de lluç sense espines

12 gambes vermelles

4 patates mitjanes

4 grans d'all

2 tomàquets madurs

una cullerada de pebre vermell

un grapat d'avellanes torrades

una mica de julivert fresc

1,5 litres de fumet de peix

2 fulles de llorer

1 nyora

farina

oli d'oliva

sal

 

Variants:

Podeu canviar les avellanes per ametlles torrades al fer la picada, o barrejar-les

Podeu afegir musclos i cloïsses

Preparació
1.
suquet lluc gambes pas1

Prepareu el lluç. Procureu utilitzar les parts més nobles, els filets, i eviteu al màxim les espines. Això us ho poden preparar a la peixateria.

2.
suquet lluc gambes pas2

Les gambes, vermelles millor, per la seva intensitat de sabor. En podeu posar menys si voleu. De congelades en trobareu de molt bones també.

3.
suquet lluc gambes pas3

Prepareu tots els ingredients per fer la picada.

4.
suquet lluc gambes pas4

El primer pas serà posar la nyora oberta i sense llavors a hidratar amb una mica d'aigua.

5.
suquet lluc gambes pas5

Talleu l'all a làmines.

6.
suquet lluc gambes pas6

Peleu i talleu les patates a rodanxes.

7.
suquet lluc gambes pas7

Saleu i enfarineu el lluç lleugerament.

8.
suquet lluc gambes pas8

Ara, en una cassola, tireu un bon raig d'oli i quan sigui calent marqueu el peix.

9.
suquet lluc gambes pas9

Al mateix temps, poseu a escalfar el brou de peix.

10.
suquet lluc gambes pas10

Doneu-li la volta al peix amb molt de compte, ja sabeu que el lluç és molt delicat. No l'heu de coure, només marcar per fora i que de dins quedi gairebé cru.

11.
suquet lluc gambes pas11

Reserveu-lo.

12.
suquet lluc gambes pas13

Volta i volta, que canviïn de color i les reserveu.

13.
suquet lluc gambes pas14

En aquest mateix oli, daureu l'all.

14.
suquet lluc gambes pas15

Quan sigui daurat, tireu tots els ingredients de la picada, inclosa la nyora sencera. Remeneu-ho i aixafeu el tomàquet. Compte per què això pot esquitxar i generar cremades!

15.
suquet lluc gambes pas16

Un parell de voltes tot remenant i ja podeu apagar el foc. Passeu aquest sofregit de picada a un pot per triturar.

16.
suquet lluc gambes pas17

Amb la batedora deixeu-lo ben fi. Llavors, torneu a passar-lo a la mateixa cassola.

17.
suquet lluc gambes pas18

Poseu el foc mig-baix i ara afegiu-hi les patates.

18.
suquet lluc gambes pas19

Tireu el llorer. Espereu a que comenci a bullir tot remenant.

19.
suquet lluc gambes pas20

A continuació cobriu les patates amb el fumet de peix, i poseu-hi una mica més pensant amb el peix i les gambes que afegirem més endavant. Jo he posat un litre i mig aproximadament, ben calent.

20.
suquet lluc gambes pas21

Saleu-ho.

21.
suquet lluc gambes pas22

Com que el brou és calent de seguida començarà a bullir. Espereu a que les patates siguin pràcticament cuites, uns 20 minuts.

22.
suquet lluc gambes pas23

Amb les patates ja fetes, serà el moment d'incorporar el lluç, amb molt cura, i distribuir-lo bé.

23.
suquet lluc gambes pas24

I és clar, seguidament, feu el mateix amb les gambes.

24.
suquet lluc gambes pas25

Afegiu-hi una mica de julivert trinxat per sobre i rectifiqueu de sal si cal.

25.
suquet lluc gambes pas26

Deixeu-ho fer tot junt 10 minuts més a foc baix, sense remenar. Però us aconsello sacsejar la cassola per les nanses i distribuir bé el suquet. Passat aquest temps apagueu el foc. Com sempre, abans de servir-lo, us recomano donar-li 5 minuts de grill al forn per daurar la primera capa i escalfar el conjunt. Així ho fan als restaurants.

26.
suquet lluc gambes pas27

I aquí teniu el resultat.

27.
suquet lluc gambes pas28

Bon profit!