En aquesta web ja hem vist com fer diferents suquets de peix, ranxets i romescos. Avui us porto un nou suquet fet amb lluç, un peix suau i melós, que encaixa perfectament amb la intensitat de les gambes vermelles. Recordem que per ser considerat suquet ha de tenir patates i picada. Amb tot tindreu un tradicional plat de costa que no podeu deixar de tastar.
Un plat de 10!
8 trossos de lluç sense espines
12 gambes vermelles
4 patates mitjanes
4 grans d'all
2 tomàquets madurs
una cullerada de pebre vermell
un grapat d'avellanes torrades
una mica de julivert fresc
1,5 litres de fumet de peix
2 fulles de llorer
1 nyora
farina
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu canviar les avellanes per ametlles torrades al fer la picada, o barrejar-les
Podeu afegir musclos i cloïsses
![suquet lluc gambes pas1 suquet lluc gambes pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/22/63/suquet-lluc-gambes-pas1.jpeg)
Prepareu el lluç. Procureu utilitzar les parts més nobles, els filets, i eviteu al màxim les espines. Això us ho poden preparar a la peixateria.
![suquet lluc gambes pas2 suquet lluc gambes pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/22/90/suquet-lluc-gambes-pas2.jpeg)
Les gambes, vermelles millor, per la seva intensitat de sabor. En podeu posar menys si voleu. De congelades en trobareu de molt bones també.
![suquet lluc gambes pas3 suquet lluc gambes pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/23/17/suquet-lluc-gambes-pas3.jpeg)
Prepareu tots els ingredients per fer la picada.
![suquet lluc gambes pas4 suquet lluc gambes pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/23/44/suquet-lluc-gambes-pas4.jpeg)
El primer pas serà posar la nyora oberta i sense llavors a hidratar amb una mica d'aigua.
![suquet lluc gambes pas5 suquet lluc gambes pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/23/71/suquet-lluc-gambes-pas5.jpeg)
Talleu l'all a làmines.
![suquet lluc gambes pas6 suquet lluc gambes pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/23/98/suquet-lluc-gambes-pas6.jpeg)
Peleu i talleu les patates a rodanxes.
![suquet lluc gambes pas7 suquet lluc gambes pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/24/25/suquet-lluc-gambes-pas7.jpeg)
Saleu i enfarineu el lluç lleugerament.
![suquet lluc gambes pas8 suquet lluc gambes pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/24/52/suquet-lluc-gambes-pas8.jpeg)
Ara, en una cassola, tireu un bon raig d'oli i quan sigui calent marqueu el peix.
![suquet lluc gambes pas9 suquet lluc gambes pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/24/79/suquet-lluc-gambes-pas9.jpeg)
Al mateix temps, poseu a escalfar el brou de peix.
![suquet lluc gambes pas10 suquet lluc gambes pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/25/06/suquet-lluc-gambes-pas10.jpeg)
Doneu-li la volta al peix amb molt de compte, ja sabeu que el lluç és molt delicat. No l'heu de coure, només marcar per fora i que de dins quedi gairebé cru.
![suquet lluc gambes pas11 suquet lluc gambes pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/25/33/suquet-lluc-gambes-pas11.jpeg)
Reserveu-lo.
![suquet lluc gambes pas13 suquet lluc gambes pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/25/87/suquet-lluc-gambes-pas13.jpeg)
Volta i volta, que canviïn de color i les reserveu.
![suquet lluc gambes pas14 suquet lluc gambes pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/26/14/suquet-lluc-gambes-pas14.jpeg)
En aquest mateix oli, daureu l'all.
![suquet lluc gambes pas15 suquet lluc gambes pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/26/41/suquet-lluc-gambes-pas15.jpeg)
Quan sigui daurat, tireu tots els ingredients de la picada, inclosa la nyora sencera. Remeneu-ho i aixafeu el tomàquet. Compte per què això pot esquitxar i generar cremades!
![suquet lluc gambes pas16 suquet lluc gambes pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/26/68/suquet-lluc-gambes-pas16.jpeg)
Un parell de voltes tot remenant i ja podeu apagar el foc. Passeu aquest sofregit de picada a un pot per triturar.
![suquet lluc gambes pas17 suquet lluc gambes pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/26/95/suquet-lluc-gambes-pas17.jpeg)
Amb la batedora deixeu-lo ben fi. Llavors, torneu a passar-lo a la mateixa cassola.
![suquet lluc gambes pas18 suquet lluc gambes pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/27/22/suquet-lluc-gambes-pas18.jpeg)
Poseu el foc mig-baix i ara afegiu-hi les patates.
![suquet lluc gambes pas19 suquet lluc gambes pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/27/49/suquet-lluc-gambes-pas19.jpeg)
Tireu el llorer. Espereu a que comenci a bullir tot remenant.
![suquet lluc gambes pas20 suquet lluc gambes pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/27/76/suquet-lluc-gambes-pas20.jpeg)
A continuació cobriu les patates amb el fumet de peix, i poseu-hi una mica més pensant amb el peix i les gambes que afegirem més endavant. Jo he posat un litre i mig aproximadament, ben calent.
![suquet lluc gambes pas21 suquet lluc gambes pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/28/03/suquet-lluc-gambes-pas21.jpeg)
Saleu-ho.
![suquet lluc gambes pas22 suquet lluc gambes pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/28/30/suquet-lluc-gambes-pas22.jpeg)
Com que el brou és calent de seguida començarà a bullir. Espereu a que les patates siguin pràcticament cuites, uns 20 minuts.
![suquet lluc gambes pas23 suquet lluc gambes pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/28/57/suquet-lluc-gambes-pas23.jpeg)
Amb les patates ja fetes, serà el moment d'incorporar el lluç, amb molt cura, i distribuir-lo bé.
![suquet lluc gambes pas24 suquet lluc gambes pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/28/84/suquet-lluc-gambes-pas24.jpeg)
I és clar, seguidament, feu el mateix amb les gambes.
![suquet lluc gambes pas25 suquet lluc gambes pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/29/23/suquet-lluc-gambes-pas25.jpeg)
Afegiu-hi una mica de julivert trinxat per sobre i rectifiqueu de sal si cal.
![suquet lluc gambes pas26 suquet lluc gambes pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/29/71/suquet-lluc-gambes-pas26.jpeg)
Deixeu-ho fer tot junt 10 minuts més a foc baix, sense remenar. Però us aconsello sacsejar la cassola per les nanses i distribuir bé el suquet. Passat aquest temps apagueu el foc. Com sempre, abans de servir-lo, us recomano donar-li 5 minuts de grill al forn per daurar la primera capa i escalfar el conjunt. Així ho fan als restaurants.
![suquet lluc gambes pas27 suquet lluc gambes pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/30/04/suquet-lluc-gambes-pas27.jpeg)
I aquí teniu el resultat.
![suquet lluc gambes pas28 suquet lluc gambes pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/44/30/31/suquet-lluc-gambes-pas28.jpeg)
Bon profit!